Vágólapra másolva!
A Valladolid brazil játékosa, Nivaldo a Real Madrid elleni vasárnapi bajnokin egy összecsapás után megtaposta Cristiano Ronaldót. A fővárosiak portugál szélsője hevesen reklamált, de a bíró még sárga lapot sem adott a védőnek. Nivaldo szerint, ha valaki lapot érdemelt volna, az a mérkőzés alatt több alattomos szabálytalanságot elkövető Ronaldo.

A fővárosiak 4-1-es győzelmével végződő vasárnapi Valladolid-Real Madrid mérkőzés meglehetősen ideges hangulatban zajlott, a játékvezető összesen nyolc sárga lapot osztott ki. A brazil Nivaldo nem kapott semmilyen figyelmeztetést, pedig sokak, de főleg Cristiano Ronaldo szerint nagyon is megérdemelte volna, de akár azt is, hogy kiállítsák.

Egy összecsapásuk alkalmával a brazil ugyanis durván rálépett Ronaldo vádlijára, otthagyva a stoplinyomokat az aranylabdás játékos lábán. Nivaldo szerint a bíró jól döntött, amikor nem büntette meg őt, ugyanakkor szerinte többször is szemet hunyt a portugál nem éppen sportszerű húzásai fölött.

"A labdára mentem, Ronaldo meg feldobta magát. Valóban ráléptem, de egyáltalán nem volt szándékos" - mondta a brazil védő, aki a 9. percben lépett pályára a megsérülő Javier Baraja helyére.


"A bíró látta, mi történt, nem adott sárga lapot, és Ronaldo ezen húzta fel magát. Kiváló játékos, de azért, amit a meccs során művelt, más játékvezető már régen lapot adott volna. Végig provokált, és inkább ő érdemelt volna kiállítást, mint én. Az első félidőben például, amikor már a közelben sem volt a labda, hátulról megrúgta Marquitost, később pedig hátulról lökte meg Pedro Lopezt, de a bíró egyik esetben sem adott neki lapot" - kritizálta Nivaldo a játékvezetőt, Mejuto Gonzalezt, akit az egyik legrutinosabb spanyol bírónak tartanak.