Vágólapra másolva!
Az orosz szövetség a nyári világbajnokság után Fabio Capellót szeretné szerződtetni a válogatott éléről távozó Guus Hiddink helyére. Az olasz edzőt 2012-ig köti igen jól fizető szerződés az Angol Labdarúgó Szövetséghez (FA), de Oroszországban még jobban kereshetne.

Március 6-án a Chelsea-Manchester City mérkőzésen informál tárgyalást folytatott Fabio Capello, az angol válogatott szövetségi kapitánya és Szergej Furszenko, az Orosz Labdarúgó Szövetség elnöke - írja a Guardian című angol napilap. Az edző és a sportdiplomata közötti beszélgetés témája az orosz szövetségi kapitányi tiszt betöltése volt, hiszen a sikertelen világbajnoki vb-pótselejtező után Guus Hiddink, elfogadva a török szövetség ajánlatát, távozott az orosz válogatott kispadjáról.

Moszkvában komoly edzőt szeretnének a válogatott élére, az angol lap információi szerint öt-nyolc név van a kalapban, köztük az olasz szakvezetőé is. Capello kitérő választ adott a megkeresésre, csupán azt tette nyilvánvalóvá, hogy mindenféle ajánlatot az ügynökén keresztül lehet hozzá eljuttatni.

Capello éppen a múlt héten tárgyalt az angol szövetséggel szerződése új feltételeiről, és az FA elöljárói biztosak benne, hogy az olasz szakember a világbajnokság után is Angliában marad. Nagy kérdés persze, hogy melyik szövetség milyen fizetést ajánlana neki. A Guardian információi szerint Capello 6 millió fontot keres évente Londonban, amit 50 százalékos adó terhel, míg Hiddink 6,3 millió fontnak megfelelő éves fizetést kapott Oroszországban, méghozzá adómentesen. Ha ugyanezt megkapná Capello, anyagilag sokkal jobban járna egy orosz szerződéssel.

Forrás: AFP

Capellót elsősorban pénzzel motiválnák az oroszok

Az orosz kommentárok úgy látják, Capello kedélyének nem tesz jót, hogy a játékosait állandó botrányok övezik, miközben komoly szakmai kihívásnak érezné, hogy újra a legjobbak közé vezesse a világbajnokságról lemaradó orosz válogatottat. Úgy tűnik, az orosz szövetségnél az olasz vonalat erőltetik: a jelöltek között szerepel ugyanis a jelenlegi olasz kapitány, Marcello Lippi és a szentpétervári Zenit edzője, Luciano Spalletti is.

Guus Hiddink március 3-án a magyar válogatott elleni 1-1-es döntetlen alkalmával irányította utoljára az orosz csapatot.