Vágólapra másolva!
Jelen állás szerint szinte biztosan ki kell hagynia a nyári labdarúgó-világbajnokságot az angol válogatott David Beckhamnek, aki vasárnap este Achilles-ín-sérülést szenvedett az AC Milan Chievo elleni olasz bajnoki mérkőzésén. A középpályást Finnországban műtik, s a felépülése várhatóan négy hónapot vesz igénybe. Fabio Capello szövetségi kapitány óriási csapásnak nevezte Beckham sérülését.

A 34 éves középpályásnak minden valószínűség szerint elszakadt az Achillese a bal lábában, emiatt hétfőn Finnországba utazik, ahol a terület egyik legelismertebb szakembere, Sakari Orava megműti.

A sebész az ilyen jellegű sérülésekről azt mondta: körülbelül három-négy hónap elteltével lehet elkezdeni labdába rúgni, illetve játszani, de a korábbi erőállapot visszanyeréséhez, maximális erejű rúgások, erőteljes ugrások kivitelezéséhez további egy hónap szükséges.

Beckham egy ártalmatlannak tűnő szituáció után jobb lábán ugrálva ment le a pályáról, majd hordágyon szállították el.

Adriano Galliani, a milánói klub alelnöke a találkozó után úgy nyilatkozott, az angol futballista valószínűleg öt-hat hónapot lesz kénytelen kihagyni.

"Láttam, hogy szenved. Az öltözőben átöleltem és azt mondtam neki, ha akarja, jövőre is velünk lehet" - utalt arra, hogy Beckham, aki a Los Angeles Galaxy játékosa, az évnek ebben a szakaszában kölcsönben szerepel náluk.

"Fáj nekünk David sérülése" - jelentette ki Leonardo, az AC Milan brazil vezetőedzője. "Ma nagyon fontos győzelmet arattunk, de a sérülés miatt nem tudunk igazán örülni ennek. David rögtön tisztában volt vele, mi történt. Ha ugyanis elszakad valakinek az Achilles-ina, érzi, hogy az izom felhúzódik."

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Fabio Capello, az angolok szövetségi kapitánya szomorúan fogadta a hazájából érkező híreket: "Megvárjuk a vizsgálatok végeredményét, de sajnos nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz ott a vébén" - mondta az olasz szakember, hozzátéve, hogy vasárnap a meccs után beszélt a játékossal: "Mondtam neki, hogy mindenben támogatni fogom. David egy igazi profi, keményen dolgozott, hogy ott lehessen Dél-Afrikában, a hiánya óriási csapás a számunkra."

Beckham vasárnap, még egészségesen is azt nyilatkozta, nem biztos benne, hogy bekerül a vb-csapatba: "Egyelőre nem tudom biztosan, hogy ott lehetek-e a vb-n. Egy viszont biztos, ha keményen dolgozok, akkor van esélyem arra, hogy bekerüljek a csapatba. Mindent el fogok követni ennek érdekében."

A sérülése után fél lábon ugrált:


Ha valami csoda folytán a válogatott korábbi csapatkapitánya mégis részt venne a dél-afrikai világbajnokságon, akkor ő lenne az első angol futballista, aki négy vb-n szerepel. A szigetországból eddig három-három alkalommal Beckham, Bobby Moore és Peter Shilton volt világbajnoki résztvevő.

A világbajnokság június 11-én kezdődik, azaz nincs már három hónap a dél-afrikai rajtig. Az angol drukkerek a sérülés hírére szinte egyöntetűen úgy reagáltak, hogy Beckham hiánya nagyon rosszul érinti a csapatot, egyesek úgy fogalmaztak: Anglia el van átkozva. A szurkolók többsége szerint Beckhamnek még sérülten is ott kellene lennie a vb-n, mivel már a puszta jelenlétével sokat segíthet a válogatotton.