Vágólapra másolva!
Egy hónappal ezelőtt arra kértük olvasóinkat, segítsenek megtalálni az ideális jelöltet a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöki posztjára. Többen nem elégedtek meg az általunk felvetett lehetőségekkel, és megosztották velünk a saját személyi javaslataikat, illetve elképzeléseiket arról, hogyan kéne irányítani az MLSZ-t.

A beérkezett javaslatok alapján úgy tűnik, Nyilasi Tibor manapság is az egyik legnépszerűbb alakja a magyar futballnak, Gróf János szerint például a volt Fradi-csatár feddhetetlen, ismert, és az emberek bíznának benne, Ralph Brovill pedig azért látná szívesen az MLSZ élén Nyilasit, mert okos.

Utóbbi olvasónk két másik nevet is bedobott, szerinte Gyurcsány Ferenc szintén alkalmas a feladatra, mert az ötletei működőképesek, Albert Flórián mellett pedig az szól, hogy "még most is súlya van".

Felmerült egy harmadik ferencvárosi ikon neve is, Körfűrész azt szeretné, ha Varga Zoltán lenne az MLSZ elnöke. Szurkoló egy másik legendás gólvágót, Dunai Antalt, Mészáros Norbert pedig az MDF miniszterelnök-jelöltjét, Bokros Lajost javasolja a posztra.

Reisch György előrebocsátja, hogy rendhagyó ajánlattal áll elő, úgy véli, a magyar labdarúgás felemelkedésének biztos alapja Balczó András kinevezése lenne. "Ismeri a sportot, ismeri a körülményeket, győzelemre született ember, akit rehabilitálni illene/kellene! Igen sokoldalú, képes fanatizálni a versenyzőket és a drukkereket" - érvel az olimpiai bajnok öttusázó mellett a magát az ország egykori legfiatalabb edzőjének valló szakpszichológus.

HPSCS szerint kevés választási lehetőséget kínáltuk, mert az általunk felvetett nevek között "nem szerepel olyan szántóvető, aki bekapálja az MLSZ-t székházastul, szervezetestul, mindenestől, és beszántja a magyar futballt, hogy normális módon újra lehessen kezdeni".

Patocska Péter megfogadta tanácsunkat, és maga jelentkezett a posztra. "Mérnök-menedzser vagyok, szeretem a futballt, sportot. Nem vagyok elkötelezve sehová sem, csupán a sport fejlődését szeretném elősegíteni" - írja rövid bemutatkozásában.

Ferenczi Attila a programját is megosztotta velünk, e szerint a siker kulcsa a futballkultúra megteremtése, "az egységes, a magyarság spirituális gyökereiből fakadó, a magyar labdarúgó tradíción nyugvó játékértelmezés, játékfelfogás visszaállítása" lenne. Ha rajta múlna, nem kreálna további utánpótlás-képzési programokat sem, "hiszen a kultúra, a stílus mutatja az elérendő célt és utat, és biztosítja az önszabályozást, mint a kapitalizmusban teszi a piac".