Vágólapra másolva!
Fenyegetések és a kívülről jövő megosztásra való törekvésekre hivatkozva feloszlott a több szurkolói csoportot tömörítő Ferencváros Szurkolók Szövetsége (FSzSz).

Az FSzSz pénteken az alábbi közleményt jelentette meg a www.fradidrukker.hu honlapon: "A Ferencváros Szurkolók Szövetségének (FSzSz) vezetősége kezdeményezésére az FSzSz mögött álló szervezett szurkolói csoportok (Cannibals, Green Monsters, Seven Side, Stormy Scamps) és az FSzSz elnöksége - az évek óta tartó fenyegetések, kívülről jövő megosztásra való törekvések következtében - a mai nappal egyidejűleg kilépett a Szövetségből, ezzel a Ferencváros Szurkolók Szövetsége de facto megszűnt."

Az FSzSz a szurkolók általuk vélt érdekeit kívánta védeni és többször is konfliktusba keveredett a vezetőséggel, legutóbb akkor, amikor kiderült, a klubnál bevezetik a szurkolói kártyát.

A Magyar Nemzet Online a megszűnés okairól úgy értesült, hogy egy több évig börtönben ülő személy magának követelte a szervezet fölötti irányítást, amit különféle nyomásgyakorló eszközökkel kívánt elérni. A Ferencváros Szurkolók Szövetsége ilyen körülmények között nem tudott tovább normálisan működni, ezért döntött a feloszlás mellett.

"Aki egy kicsit jobban rálátással volt a körülöttünk zajló eseményekre, vagy akár olvasta a fradidrukker.hu fórumát, az leszűrheti a megfelelő következtetést" - kommentálta a felvetést az [origo]-nak Boros Bánk Levente, ennél többet azonban nem akart mondani. Arra a kérdésünkre, hogy továbbra is tervezik-e egyes szurkolói csoportok az Újpest-meccs előtti élőlánc kialakítását, így tiltakozván a klub által bevezetett szurkolói kártya ellen, Boros Bánk azt mondta, ilyesmiről soha nem volt szó, az általuk képviselt szurkolók legalábbis biztosan nem készültek erre.

"Beszéljünk inkább arról, hogy miként is volt az, hogy te bementél a gödöllői kapitányságra, és bejelentést tettél, miszerint ha bármi történne veled, akkor én állok mögötte?!" - olvasható többek között az egyik fórumozó február 10-i, Boros Bánkhoz címzett bejegyzésében a fradidrukker.hu-n. "Ha kell, életem végéig börtönben leszek, ha kell, meghalok, de a hozzátok hasonló patkányokkal nem alkuszok! Azok, akik ezt olvassák, azok pedig döntsenek! Velünk vagy ellenünk! Nincs középút..." - írja pár sorral később.