Vágólapra másolva!
A Liverpool FC hivatalos honlapja tévesen azt közölte, hogy Budapesten lesz az angol csapat Unirea Urziceni elleni, csütörtöki Európa Liga-mérkőzése, amelyet valójában Bukarestben rendeznek. A román drukkerek ostobának nevezték a liverpooliakat.

Csütörtökön játsszák az Európa Ligában a legjobb 16 közé jutásért rendezett párosítások visszavágóit, ezek egyikén a Bajnokok Ligájából egyaránt a csoportkör után búcsúzó Liverpool és a román Unirea Urziceni találkozik. Az első találkozó Angliában 1-0-s hazai győzelemmel végződött, azaz nyílt a visszavágó, amit Bukarestben rendeznek.

A Liverpool honlapján azonban először úgy jelent meg a hír, hogy a mérkőzés helyszíne Budapest lesz, az ellenfél pedig az Unirea Urizicini - azaz nem csak a helyszínt nem találták el az angolok, de az ellenfél nevét sem tudták helyesen leírni. Minderre az angliai Metro újság hívja fel a figyelmet.

Romániában persze nem aratott osztatlan sikert az angol csapat kommunikációs bakija, az Unirea szurkolói igencsak zokon vették a hibát.

"Tudjuk, hogy a britek hülyék, és általában szeretnek lenézni más országokat, nemzeteket, de ezt a különbséget még egy iskolás gyerek is tudja" - írta az egyik hozzászóló. Egy másik fórumozó szerint "a liverpooliak még az angol átlagnál is jóval ostobábbak".

A legnagyobb példányszámú román napilap, a Libertatea trágár szójátékkal reagálva "Liver-pul"-nak nevezte a riválist - a román pula szó a férfi nemi szervre használt szleng.

A liverpooli weboldal szerkesztőinek a baklövése azért is érthetetlen, mert a csapat nem is olyan régen, november 24-én játszott Budapesten Bajnokok Ligája-mérkőzést a Debrecennel.