Vágólapra másolva!
A Leeds United büntetőkkel elveszítette a Carlisle United elleni területi kupa szerda esti elődöntőjét. A tizenegyesek alatt a hazai drukkerek lézerrel zavarták a leedsieket, akik közül többeket megtámadtak, miközben a továbbjutást ünnepelve a pályára rohantak.

A Carlisle United 4-4-es összesítést követően büntetőkkel 6-5-re verte a Leeds Unitedet a Johnstone's Paint Trophy-kupa elődöntőjében.

Az angol harmadosztályban (League One) szereplő két csapat mérkőzése után a vendég Leeds menedzsere, Simon Grayson az FA-hoz fordult, ugyanis az ünneplő hazai szurkolók több játékosát is megtámadták. Mint Grayson elmondta, a pályára rohanó szurkolók hátulról megütötték Robert Snodgrasst, Shane Lowryt és egy harmadik leedsi játékost, és úgy nézett ki, hogy "bármi megtörténhet a későbbiekben."

Grayson szerint már a mérkőzés végjátéka alatt is megengedhetetlen események történtek: a tizenegyesrúgások során a hazai drukkerek folyamatosan kék lézerrel világítottak a leedsiek szemébe, sőt a vendégek kapusát több ízben meg is dobálták.

Grayson kritizálta a rendezési hiányosságokat is, ám a Carlisle vezetői, és a helyi rendőrség szerint sem történt semmi rendkívüli. "A stewardok munkája és a mérkőzés biztosítása professzionális volt. Minden problémát gyorsan és határozottan megoldottunk. Sajnálom, hogy Grayson úr így nyilatkozott, de csak azt mondhatom, hogy mind a rendőrség, mind a stewardok odafigyeléssel és profin végezték a dolgukat" - mondta a rendfenntartást irányító rendőrtiszt.

A Carlisle United ellenfele a Southampton lesz a döntőben.