Vágólapra másolva!
Egy nappal azután, hogy a bíróság egy hét haladékot adott, mielőtt megkezdené a milliós adótartozást felhalmozott Portsmouth felszámolását, ezúttal a klub volt tulajdonosát és menedzserét hallgatják meg a bíróságon, a vád adóelkerülés.

Milan Mandaricot, a Portsmouth FC volt tulajdonosát, és a klub egykori menedzserét, Harry Redknappet csütörtökön hallgatja meg a londoni bíróság. A vád adóelkerülés.

A vizsgálat szerint Mandaric 2002 és 2007 között több tételben összesen 183 000 fontot (56,4 millió forintot) utalt át Redknappnek egy Monacóban vezetett bankszámlára, ami után a jelenleg a Tottenham Hotspurt irányító menedzser nem fizetett adót.

Mandaricot, aki ma a Leicester City elnöke, és Redkneppet januárban már beidézték egyszer meghallgatásra, akkor nem jelentek meg, de mindketten kijelentették, hogy nem követtek el törvénysértést, a jogszabályok szerint jártak el. A bíróság ugyanakkor közölte, hogy adataikat alapos nyomozási eredményekkel tudják alátámasztani.

A Premier League utolsó helyén álló dél-angliai klubra mostanában egyébként is rájár a rúd, nem elég, hogy óriási adósságokkal küzd, de a kétes hátterű tulajdonosok is egymás kezébe adják a kilincset (legutóbb a múlt héten érkezett egy Hong-Kong-i befektető).

Szerdán pedig egy hét haladékot kapott a klub a legfelsőbb bíróságtól, hogy rendezze 11,5 millió fontos adóhátralékát, különben megindítják ellene a felszámolási eljárást.