Vágólapra másolva!
Hazai szempontból a téli átigazolási időszak eddigi szenzációja egyértelműen Halmosi Péter hazatérése a Haladáshoz. A válogatott játékost klubja, a Premier League-ben szereplő Hull City adta kölcsön Szombathelyre, szerinte mindenki számára hasznos a váltás.

Halmosi hazatérése részben őt magát is meglepte, hiszen úgy tervezte, hogy leghamarabb másfél év múlva jön vissza, amikor lejár a Hull Cityvel kötött 1+1 éves szerződése és ingyen igazolható lesz. Amint képbe került a Haladás, Halmosi azonnal mondta menedzserének, Filipovics Vladannak, minden eszközt mozgasson meg azért, hogy hazatérhessen tavaszra.

"Meglepett a Haladás megkeresése, ugyanakkor nagyon jól esett, mindjárt hívtam is a családot" - mondta Halmosi a Hali TV-nek. "Aki ismer, az tudja, hogy szinte hetente elmondom, mennyire vágyok vissza, hogy mennyire szeretnék minél előbb Szombathelyen játszani. Érzek még magamban erőt, hogy külföldön játsszak, akár Angliában is, de most úgy alakultak a dolgok, hogy lépnem kellett. Azért vártam január 31-ig, mert tudtam, hogy Magyarországon február 20-ig lehet igazolni, nem kellett kapkodni, ki lehetett várni az utolsó pillanatig, hátha jön egy jó angliai ajánlat."

Nem titok, hogy Halmosit több, a Championshipben szereplő csapat is megkereste, így még érdekesebbnek tűnik, hogy miért a magyar élvonalat választotta. "Valóban sok Championship-csapat megkeresett, olyanok is, amelyek esélyesek a feljutásra és lehet, hogy jövőre a Premier League-ben játszanak. Oda is mehettem volna három hónapra, de én ezt a családom miatt nem akartam. Nem akartam őket ilyen rövid idő miatt költöztetni, nélkülük pedig én nem akartam menni sehová."

Halmosi ragaszkodott hozzá, hogy külföldre csak hosszú távú szerződést hajlandó aláírni, mely legalább egy évre szól, legyen szó kölcsönadásról vagy kivásárlásról. A döntést teljes egészében a játékos hozta meg. A Hullnak is megmondta, hogy nem szeretné, ha csak pár hónapra adnák kölcsön Angliában. "Igazából mindenki jól járt: én ott játszhatok, ahol szeretnék, a fizetésem nagy részét továbbra is a Hulltól kapom, ami Angliában teljesen normális dolog, a Hull pedig esetleg könnyebben és több pénzért tud eladni, ha folyamatosan játékban vagyok. Ha maradtam volna, akkor meg maximum a juniorban játszhatnék."

Halmosi kilenc év után tért vissza a Rohonci útra, ahol elmondása szerint remek állapotokkal találkozott, a csapat öltözője például jobb, mint a Hull edzőközpontjában. De elégedett a felújított stadionnal, a profi vezetőséggel és a játékoskerettel is. A társak közül szinte mindenkit ismer, így a beilleszkedéssel biztosan nem lesznek gondjai. "Róth Antal remek szakember, jó a játékoskeret, a csapatnak nem ott kellene állnia, ahol áll. Mindenki azon lesz, hogy a tavaszi idény jobban sikerüljön, mint az őszi."

Szombathelyen most mindenki csodát vár Halmosi Pétertől, gólokat, gólpasszokat, vezérszerepet. Ezzel maga a játékos is tisztában van, de egyáltalán nem zavarja. "Egész karrierem során ilyen nyomás alatt voltam, aki nem bírja, az lemorzsolódik. De azt gondolom, hogy a Kondics utcai salakról eljutni a Premier League-be valamivel nehezebb, mint mondjuk, ha Franciaországba születtem volna. Tudom, hogy sokat várnak tőlem, és mindent meg is fogok tenni. Akárhol játszottam, én mindenhol odatettem magam."