Vágólapra másolva!
Huszonötezer font büntetést kapott az angol Premier League-ben szereplő Wolverhampton Wanderers, mert az indoklás szerint Mick McCarthy menedzser indokolatlanul gyenge csapatot küldött pályára december 15-én a Manchester United ellen.

A Premier League szabályzata előírja, hogy minden klub minden mérkőzésen köteles a lehető legerősebb összeállításban kiállni. Ezt a szabályt szegte meg a Wolverhampton Wanderers, amikor december 15-én az Old Traffordon lépett pályára a Manchester United ellen.

A Wolves négy nappal korábban 1-0-ra legyőzte a Tottenham csapatát, majd Mick McCarthy menedzser úgy vélte, hogy az United elleni meccsnél fontosabb a Burnley elleni kiesési rangadó. Ezért a Tottenham elleni kezdőcsapatból csupán egy játékost hagyott bent a kezdőben, a Wanderers simán ki is kapott 3-0-ra a címvédtől. Öt nappal később kiderült, sikeres volt a taktika, mivel a Wolverhampton 2-0-ra győzött a Burnley ellen.

A PL irányítói azonban úgy gondolták, a Wolves nem csak a már fentebb említett szabályt szegte meg, hanem azt is, amely a tiszta játékról szól, és az ominózus United elleni mérkőzésen nem jóhiszeműen járt el. A testület egyik tagja elmondta, megértik a Wolverhampton érveit, miszerint nem ez az első hasonló eset a Premier League-ben, ezt most mégis súlyosabbnak tartják, mint a korábbiakat.

A Wolverhampton elfogadja a liga döntését, Mick McCarthy így nyilatkozott a Sky Sportsnak: "Soha nem állt szándékomban megsérteni a Premier League szabályait, egyszerűen csak az adott helyzetnek leginkább megfelelő csapatot szerettem volna pályára küldeni."

Jez Moxey klubigazgató pedig reméli, hogy a Wolverhamptonra most kiszabott 25 ezer fontos büntetés a többi klub számára is figyelmeztető lesz. De azt is kiemelte, hogy az ügy ellenére soha senki nem vonta kétségbe Mick McCarthy szakértelmét.