Vágólapra másolva!
Biztonsági szempontból egyik hazai sportstadion sem felel meg maradéktalanul az előírásoknak, legalábbis a januári rendőrségi bejárások tapasztalatai szerint - olvasható a Népszabadság szombati számában.

A legtöbb helyen nem volt megoldott a két szurkolótábor szétválasztása, a játékosok és a bírók biztonságos mozgása, illetve a jegyértékesítés sem volt megfelelő. Szinte mindenhol hiányzott a megfelelő tájékoztatás, hogy mit nem szabad bevinni.

A legrosszabb körülmények az MTK pályáján tapasztalhatóak, ezért ott "kiemelt kockázatú" mérkőzést csak zárt kapuk mellett rendezhetnek, s az enyhébb megítélésű, "fokozott kockázatú" meccseken is korlátozni kell a nézőszámot.

Az állami kézben lévő Puskás-stadion sem felel meg ugyan maradéktalanul az előírásoknak, erre az intézményre azonban más szabályok vonatkoznak, mint a klubokra. Nem a stadiont fenntartó államnak, hanem minden alkalommal az adott sportesemény szervezőjének kell elkészítenie a biztonsági szabályzatot és gondoskodnia a biztonságos lebonyolításról.

A múlt szeptember óta hatályos módosított sporttörvény előírásainak megfelelően a rendőrség - más hatóságokkal és szervezetekkel közösen - január végéig az ország valamennyi sportlétesítményében úgynevezett bejárást tartott, de még decemberben átnézték a szakszövetségek biztonsági előírásait.

Bencze József országos rendőrfőkapitány a Népszabadságnak elmondta, a rendőrség igyekezett tiszta helyzetet teremteni; egyértelművé tette az elvárásait, és hogy mikor milyen lépésre, intézkedésekre számíthatnak a klubok a rendőrségtől.