Vágólapra másolva!
A tavaly kirobbant nemzetközi labdarúgó fogadási botránnyal kapcsolatban 73 személyt vettek őrizetbe csütörtökön Törökországban. A helyi televízió beszámolója szerint a rendőrségi razzia elsősorban a Gaziantepsport és a Club Gaziantep Büyüksehir Belediyesport érintette. A Hürriyet szerint a két klub hét játékosát tartóztatták le.

A török televízió úgy értesült, hogy a csalás kulcsfigurája a Gaziantepspor korábbi kapusedzője, Erol Bilir; a gyanú szerint ő volt az összekötő a fogadási maffia és a játékosok között. Ő és a csapat négy futballistája is őrizetbe került. A rendőrség egyelőre nem erősítette meg a tv információit.

A Hürriyet meg is nevezte a játékosokat, a lap szerint a Gaziantepspor négy játékosa, Soner Örnek, Muhammet Sentürk, Mehmet Karakecili és Mehmet Coskun mellett a város másodosztályú együtteséből Serkan Isyapan, Hayrettin Cinar és Gökhan Ünver került őrizet alá.

A bochumi államügyészség novemberben jelentette be, hogy vizsgálataik szerint kilenc országban - köztük Magyarországon is - manipuláltak labdarúgó-mérkőzéseket. A Nemzeti Nyomozó Iroda decemberben indított nyomozást, melynek eredménye még nem ismert.