Vágólapra másolva!
José Mourinho jelenlegi csapatával legyőzte egykori klubját, az Inter ugyanis 2-1-re verte a Chelsea-t a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Az olasz bajnok Diego Milito góljával már a harmadik percben előnybe került, de a bekapott gól után aktívabb Chelsea a második félidő elején Salomon Kalou révén egyenlíteni tudott. Az utolsó szó azonban az Interé volt, amely taktikusabban játszott, és szinte tökéletesen védekezett, így egygólos előnnyel készülhet a londoni visszavágóra.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Internazionale (olasz) - Chelsea (angol) 2-1 (1-0)
Milánó, San Siro
v.: Mejuto González (spanyol)
Inter: Júlio César - Maicon, Samuel, Lúcio, J. Zanetti - Stankovic (Muntari, 84.), Cambiasso, Thiago Motta (Balotelli, 58.) - Sneijder - Eto'o (Pandev, 68.), D. Milito.
Chelsea: Cech (Hilário, 62.) - Ivanovic, R. Carvalho, Terry, Malouda - Ballack, Mikel, Lampard - Anelka, S. Kalou (Sturridge, 78.) - Drogba.
gól: D. Milito (3.), Cambiasso (55.), illetve S. Kalou (51.)

Régi ismerősök találkoztak a San Siróban, hiszen José Mourinho azzal a klubbal került szembe, amelyet ő tett bajnokká ötven év után, Carlo Ancelotti pedig abba a városba látogatott, amelynek piros-fekete klubjával BL-t, bajnokságot, olasz kupát, klubvébét és európai Szuperkupát is nyert.

Mindkét edzőnek balhátvéd után kellett néznie, és mindketten kényszermegoldást alkalmaztak, Mourinho a jobblábas Javier Zanetti vezényelte a hátvédsorba, Ancelotti pedig Maloudát tette egy sorral hátrébb.

Az olasz játékos nélkül felálló Inter lemásolta a Milan Manchester United elleni kezdését, a 3. percben már ünnepelt a San Siro népe: Thiago Motta passza elakadt Eto'óban, aki továbbtette a labdát Diego Militónak, az argentin csatár pedig előbb kicselezte Terryt, majd jobbal a rövid sarokba lőtt (1-0). Az első Chelsea-lehetőség Anelka nevéhez fűződött, a francia lövése nem sokkal kerülte el a jobb sarkot. Kalou már a kaput is eltalálta, de a középre tartó labdát könnyen fogta Júlio César.

A 15. percben Drogba foghatta a fejét, 30 méteres szabadrúgása iszonyatos erővel találta el a keresztlécet, ezt megúszta az Inter. Nem zuhant össze a góltól a Chelsea, ezt bizonyítandó Ballack is megkínálta egy kellemes lökettel Júlio Césart, de a kapust az sem zavarta meg, hogy a labda az egyik védőn megpattant. Az első félidő közepén Milito próbált meg eljátszani egy tizenegyest, amikor feldobta magát Ricardo Carvalho mellett, de a spanyol bíró nem ette meg a mutatványt, és sárga lappal büntette az argentint.

A Chelsea jóval többet birtokolta a labdát, de a területeket jól lezáró olaszok miatt ebből nem profitáltak a vendégek, az Inter viszont egy-két gyors támadással folytatta az angolok riogatását, az egyik ilyen végén Sneijder tökéletes labdát tálalt Eto'o elé, aki ugyan elszakadt Terrytől, de a ballal a jobb lábát találta el, és nem volt olyan szerencséje, mint Scholesnak a Milan ellen.

A meccs összefoglalója:


A 44. percben Sneijder mutatta meg mindenkinek, hogy nincs híján önbizalomnak, 35 méterről lőtt el egy szabarúgást felejthető módon, aztán a hosszabbításban Kalou tört kapura, majd a lövés pillanatában hasravágta magát, Mejuto González megint nem ítélt büntetőt, pedig Samuelnek köze lehetett ahhoz, hogy Kalou közelebbi kapcsolatba került a gyeppel, bár az is igaz, az elefántcsontparti dobta magát.

A Chelsea az első félidőben is főleg a távoli lövésekben bízott, és a második félidő elején kiderült, nem tették rosszul a londoniak, hogy mindenhonnan tüzeltek, Kalou 25 méteres, jobb belső csűddel elcsavart labdájára ugyanis kissé lassan reagált Júlio César, vagyis egyenlítettek a vendégek (1-1). Nem sokáig tartott a Chelsea-drukkerek öröme, négy perccel Kalou gólja után ugyanis jött az Inter válasza, Sneijder beadását Carvalho Cambiasso elé fejelte, az argentin középpályás első lövése Ivanovicban még elakadt, a második balos löket viszont a bal alsóba vágódott (2-1).

Forrás: AFP

Júlio César és Kalou ismerkedik

Mourinho nem óvatoskodott, egyértelmű volt a szándéka, minél nagyobb előnyt kell kiharcolni, be is hozta Balotellit Thiago Motta helyére, Ancelottinak viszont kényszerűségből kellett cserélnie, Cech meghúzta a vádliját, a hordágyon levitt kapust Hilário váltotta. A 65. percben Júlio César jóvátette hibáját, Anelka beadása után Lampard estében lőtt, a vasárnap éjjeli autóbalesetet kisebb arcsérülésekkel megúszó brazil kapus pedig nagyot védett.

Az utolsó húsz percben az Inter visszahúzódott a saját térfelére, a Chelsea viszont teljesen tanácstalan volt támadásban, Anelka túlságosan hátravontan játszott, Lampard szürke volt, Drogbát pedig levette az óriásit játszó Lúcio. A 92. percben egy szöglet formájában adódott még egy egyenlítési lehetősége a Chelsea-nek, de Carvalho csúsztatása után Ballack elcsúszott, és a lelátóra bikázta a labdát, így az Inter egygólos előnnyel utazhat a londoni visszavágóra.