Vágólapra másolva!

Lengyel meglepetésemberek és gólszerző kapus az álomcsapatban

Három nemzet is két játékossal képviselteti magát álomcsapatunkban, és míg az olaszok vagy a hollandok fokozott jelenléte nem meglepő, a lengyeleké annál inkább. Kapusposzton olyan játékost választottunk, akivel valószínűleg a világbajnokságon is találkozhatunk majd, jelenleg azonban kissé eltűnt a közvélemény szeme elöl - legalábbis eddig.

Kapus:
Claudio Bravo (chilei, Real Sociedad): Ritkán fordul elő, hogy másodosztályban szereplő játékos is bekerül álomcsapatunkba, azonban Bravo nem mindennapi tettet hajtott végre. A dél-amerikai kapus csapata a hét végén 2-0-ra nyert a spanyol Segunda Divisiónban a Gimnástic Tarragona ellen, és az egyik gólt Bravo szerezte, mégpedig szabadrúgásból.

Hátvédek:
Álvaro Arbeloa (spanyol, Real Madrid): A madridiak a sereghajtó otthonában játszottak, de az első félidőben nem tudták bevenni ellenfelük kapuját. A vezetést végül a jobbhátvéd Arbeloa szerezte meg, aki karrierje első gólját ünnepelte a spanyol élvonalban, ráadásul nem csak a találata miatt volt a mezőny egyik legjobbja.

Naldo (brazil, Werder Bremen): A brémaiak remek hetet zártak, hiszen a német kupában bejutottak a legjobb négy közé, majd a Bundesligában idegenben győzték le 5-1-re a Hannovert. Naldo középhátvéd létére mind a két mérkőzésen eredményes volt, és főleg a kupameccsen futballozott kiválóan.

Guglielmo Stendardo (olasz, Lazio): A római klubnál edzőcsere történt a múlt héten, és Edoardo Reja bemutatkozása remekül sikerült, hiszen a csapat idegenben legyőzte a Parmát. A védelem megúszta kapott gól nélkül, ráadásul az első találatot a középhátvéd Stendardo szerezte.

Lukasz Schmitz (német, Schalke): A gelsenkircheniek sem panaszkodhatnak, hiszen soros bajnokijukat megnyerték, és a német kupában is ott vannak a legjobb négy között. A fiatal balhátvéd, Schmitz főleg a Köln elleni bajnokin remekelt, ahol gólpasszt adott Joel Matipnak.

Középpályások:
Arjen Robben (holland, Bayern München): A bajor együttes folytatta menetelését a német kupában és a bajnokságban is. Előbbi sorozatban a másodosztályú Greuther Fürth ellen 6-2-re nyert, majd a Bundesligában a Wolfsburgot győzte le, és Robben mindkét meccsen tarthatatlan volt - ráadásul mindkétszer gólt is szerzett.

Matteo Brighi (olasz, AS Roma): A fővárosiak hetek óta remekelnek, aminek köszönhetően már második helyen állnak a bajnokságban. Ezúttal a Palermo ellen gyűjtötték be a három pontot, és a 4-1-es győzelemben a legváratlanabb az volt, hogy a gólok közül kettőt is az alapvetően védekező feladatokkal ellátott Brighi szerzett.

Forrás: AFP

Brighit (balról a második) kétszer ünnepelhették a társak hétvégén

Danny Murphy (angol, Fulham): A londoni csapatnak Gera Zoltán nélkül is remekül megy. A gárda a bajnokságban a Burnley-t győzte le magabiztosan, majd az FA-kupában a Notts County ellen nyert, és Murphy mind a két összecsapáson igazi vezéregyéniség volt - nem mellékesen pedig mindkétszer gólt is szerzett.

Ludovic Obraniak (lengyel, Lille): A francia bajnokság egyik meglepetéscsapata továbbra is dobogós helyen áll, ezúttal a Boulogne-sur-Mert verte magabiztosan. A három gól közül kettőt a lengyel válogatott balszélső, Obraniak lőtt.

Csatárok:
Klaas-Jan Huntelaar (holland, AC Milan): A milánóiak a nyáron szerezték meg a holland csatárt, aki eleinte csak kevés lehetőséget kapott, ám az utóbbi időben már többet játszik, és egyre eredményesebb. Az Udinese ellen duplázott, és két gólja nagyon kellett az elmúlt hetekben gyengélkedő Milan győzelméhez.

Forrás: AFP

Huntelaar élt a lehetőséggel, duplázott az Udinese ellen

Ireneusz Jelen (lengyel, Auxerre): A kupában és a bajnokságban is Jelen góljainak köszönhetően nyert csapata. Előbbi sorozatban nem volt nehéz dolga az Auxerre-nek a harmadosztályú Plabennec ellen, de a lengyel támadó mesterhármasa azért nem kis teljesítmény, majd a hét végén győztes gólt szerzett a Stade Rennes ellen.

www.global-soccer.eu