Vágólapra másolva!
A Ferencváros labdarúgócsapata tavaly nyáron, majd idén télen is nagy tervekkel indult neki az átigazolási szezonnak. A tabellán mindössze 11. helyezett klub néhány futballistával már erősített, ám sokkal többen vannak azok a játékosok, akiket kinézett a Fradi, de végül - legalábbis mostanáig - nem tudott megszerezni. Összeraktunk egy erősnek tetsző csapatot belőlük.

Hogy nem könnyű a Fradi számára játékost igazolni, azt a korábbi edző, Bobby Davison is megtapasztalta: "Felállítottunk egy 17-18-as listát, amelyen csak magyar játékosok szerepeltek, felvettük a kapcsolatot a menedzsereikkel és a klubokkal, de hallatlanul drágán adnák mindannyiukat. Teljesen ledöbbentem, amikor meghallottam, mennyit kérnek értük, pedig nem légiósokról van szó, hanem a magyar NB I-ben szereplő futballistákról." A zöld-fehérek - akiket immáron Craig Short irányít - télen is minden követ megmozgattak, hogy akár itthonról, akár külföldről megerősítsék a csapatot, ám ez idáig felemás eredménnyel jártak.

A kapusedző szerint nem kell új kapus

Az FTC kapusedzője, Kakas László szerint tavaly nyáron felmerült, hogy Rabóczki Balázst vagy az azóta a belga Genkhez szerződött Köteles Lászlót is leigazolja a csapat, ám a szakember ezt nem javasolta. "Mondtam, hogy nem kell, vállalom a felelősséget, hogy Megyeri Balázs és Holczer Ádám megoldja a kapuskérdést a Ferencvárosnál." Új kapus nem is érkezett, és az őszi bajnokikon úgy tűnt, tényleg nincsen rá szükség.

A Fradi szurkolói weboldalai szellőztették meg, hogy több exfradista játékost is hazacsábítana a klub, például Gyepes Gábort és Tímár Krisztiánt. A Cardiffban szereplő Gyepes az [origo]-nak azt mondta, hogy szívesen játszana egy bajnok Fradiban, de ez most nem aktuális, így nem is gondolkodik a hazaszerződésen. Tímár meghallgat minden ajánlatot, de még másfél éves szerződés köti a Plymouthhoz, így nem tudja, mennyi aktualitása lehet a felvetésnek. Az angol negyedosztályból majdnem sikerült hazacsábítani Kovács Jánost, aki végül inkább az egykor szebb napokat megélt, jelenleg csak ötödosztályú Luton Townhoz írt alá fél évre.

Sok jelölt volt a középpályára

Nagy fogás lehetett volna a középpályán a 86-szoros északír válogatott Keith Gillespie, aki a Ferencváros testvércsapatától, a Sheffield Unitedtől érkezett volna. A 34 éves szélső azonban nem jött, mivel az angol klub szerződést bontott vele. (Egy éve Robbie Savage is Budapest felé kacsingatott, a 34-szeres walesi középpályást azonban Bobby Davisonnak nem sikerült a Fradihoz csábítania.)

Az egyszeres válogatott Bori Gábor is vélhetően masszívabbá tette volna a csapat középpályáját, és bár meg is állapodott a vezetőkkel, a szurkolók az internetes fórumokon azt üzenték a korábban Fradi-sálat égető játékosnak, jobban teszi, ha nem igazol az Üllői útra. Végül így is lett, Bori inkább a Diósgyőr felé vette az irányt.

Filkor Attila 10 nap múlva a Fradié lehet - nyilatkozták a zöld-fehér elöljárók január közepén, végül az Interben is megfordult fiatal tehetség a Serie B-s Gallipolihoz szerződött, így róla is lemaradtak a zöld-fehérek.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

Filkor Attila (b) kölcsönként érkezett volna

Craig Short egy nyilatkozatában azt mondta, hogy Angliából egy magyar védő és egy középpályás is hazatérhet, többen tudni vélték, hogy utóbbi esetében Buzsáky Ákosról van szó. Bár a piaci értéke a transfermarkt.de szerint a Fradi számára szinte megfizetethetetlen (900 ezer euró), mivel nyáron lejár a szerződése, nem lenne teljesen lehetetlen a megszerzése. Más kérdés, hogy QPR 18-szoros válogatott játékosa korábban azt mondta, legfőbb célja, hogy mihamarabb a Premier League-ben futballozzon.

Az NB I-ből és a Bundesliga II-ből sem érkezett csatár

A 28-szoros magyar bajnoknak Magyarországon belül sem sikerült a kinézett csatárokat megszereznie. Oláh Lóránt a Lokiból Kaposvárra szerződött, az utóbbi klubban szereplő Nemanja Nikolic pedig a Fradi helyett a Videotont választotta. Bajzát Pétert is összeboronálták az FTC-vel, a 2008-2009-es szezon gólkirálya azonban a Diósgyőrben kötött ki.

Bizonyára nehéz lett volna kivásárolni az Augsburgból a Torghelle Sándor, Szabics Imre csatárpárosnak akár csak az egyik tagját is, s ez nem is sikerült a Ferencvárosnak, ha egyáltalán voltak ilyen próbálkozások. A sajtóban mindenesetre tavaly, mint lehetséges célpontoké, az ő nevük is megjelent, a Fradi keretében viszont azóta sincsenek ott.

Szavazzon!

Íme a csapat, amely soha nem fog az Üllői úton pályára lépni:
Köteles - Tímár, Gyepes, Kovács J. - Gillespie, Bori, Filkor, Buzsáky - Oláh, Bajzát, Torghelle.

Mit gondol, ennek a csapat mennyi esélye lenne a Soproni Ligában?

Bajnok lenne

219601outform.html400350


* * *


Dobogós lenne

219602outform.html400350


* * *


Középmezőny

219603outform.html400350


* * *


Kiesés ellen harcolna

219604outform.html400350


* * *


Kiesne

219605outform.html400350


* * *


BL-csoportkörbe jutna

219606outform.html400350


* * *


Nem tudom, de ütősebb lenne, mint a mostani

219607outform.html400350



Eddig négy játékos érkezett

A Fradi a közelmúltban Angliából három játékost szerződtetett: a kilencszeres északír válogatott, klub nélküli Tommy Doherty legutóbb a harmadosztályú Wycombe Wanderersben szerepelt, Anthony Elding a negyedosztályú Crewe-tól érkezett, míg Sam Stockley-t - aki 2009-ben a negyedik ligás Port Vale-ben futballozott - ingyen szerezte meg a fővárosi csapat. Elding 27 éves csatár, Stockley 32 éves védő, Tommy Doherty 30 éves középpályás. A 24 éves, 12-szeres magyar válogatott Csizmadia Csaba a horvát Slaven Belupótól érkezett. Az átigazolási szezonnak február 20-án lesz vége, így nincs kizárva, hogy még erősíteni fog - akár a cikkben szereplő játékosok valamelyikével - a zöld-fehér klub.