Vágólapra másolva!
A Real Madrid egykori elnöke, Ramon Calderon elárulta, a Barcelona is próbálta megszerezni Cristiano Ronaldót, a portugál aranylabdás azonban kikosarazta a katalán klubot, és inkább a Real Madridhoz írt alá 2009 nyarán.

A Real Madrid évek óta csábítgatta Cristiano Ronaldót, míg végül 2009-ben sikerült őt megszereznie a Manchester Unitedtől, a portugál szélső világrekordot jelentő 94 millió euróért cserébe költözött Manchesterből Madridba.

A madridiak érdeklődése mindig is nyílt titok volt, most azonban Ramon Calderon, a madridi klub egykori elnöke elárulta, annak idején legnagyobb riválisuk, a Barcelona is megpróbálta megszerezni Ronaldót, azonban a portugál nemet mondott az ajánlatra, mert mindenáron a Real játékosa akart lenni.

Calderon azt is elmondta, milyen körülmények között írták alá a szerződést az érintettek: a Real Madrid és Ronaldo is vállalta, hogy 30 millió eurót fizet a másiknak, ha hibájából idő előtt nyilvánosságra kerül a transzfer. "Szinte nem is volt szükség tárgyalásra" - mondta Calderon az Eurosportnak adott nyilatkoztában. "Egyértelmű volt a helyzet, Ronaldo mindenáron Madridban akarta folytatni a pályafutását, az első pillanattól egyetértett a 30 millió eurós záradékkal is."

Az is kiderült, hogy Ronaldo és a Manchester United 2008. december 8-án már megállapodott a portugál játékos távozásának részleteiről, ekkor azonban hirtelen bonyolultabbá vált a helyzet, ugyanis megjelent a színen a nagy rivális Barcelona, sőt az olasz Internazionale is bejelentkezett Ronaldoért. "Nagyon nehéz helyzet volt, amit a Manchesternek valahogy meg kellett oldania" - mondta Calderon.

"Köztudott, hogy a Manchester United menedzsere, Alex Ferguson nem rajong a Real Madridért, ami érthető, hiszen két rivális klubról van szó. Ha akkor leült volna tárgyalni a Barcelonával, azzal jól járt volna az United, hiszen így a világ legjobb játékosa nem kerülhetett volna a Realhoz. Ronaldo azonban végig elszánt és határozott volt, kijelentette, hogy csak egyetlen klubban hajlandó játszani, az pedig a Real Madrid, így a Barcelona ajánlatát visszautasította."