Vágólapra másolva!
Csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy 32 éves pécsi férfival szemben a Kaposvári Nyomozó Ügyészség.

A vádlott 2009. május 13-án, más pécsi drukkerekkel együtt, a PMFC szurkolójaként érkezett Siófokra, a PMFC -FC Fehérvár labdarúgó mérkőzésre. A meccset megelőzően és a mérkőzés közben is szeszesitalt fogyasztott. A mérkőzés után, este nyolc óra körül nagyszámú pécsi szurkoló gyülekezett Siófokon, a Dózsa György utcában azzal a céllal, hogy megtámadják a fehérvári szurkolókat.

A rendőrség a két szurkolótábor szétválasztásával igyekezett ezt megakadályozni. Egy negyven-ötvenfős pécsi szurkolócsoport emiatt a rendőröket szidalmazta, fenyegette és sörös üvegekkel, üvegpoharakkal kezdte őket dobálni.

Az ittas állapotban levő vádlott a szurkolótársaival együtt megtámadta a rendőrök sorfalát, majd a kezében lévő sörös üveget mintegy 15 méter távolságból a védőfelszerelést viselő rendőrök felé dobta. Az üveg a sorfal második sorában álló egyik rendőr védősisakját találta el, személyi sérülést nem okozott.