Vágólapra másolva!
Új tulajdonosok kezébe került a Premier League-ben szereplő West Ham United futballcsapata, a korábban a Birmingham Citynél társtulajdonosként tevénykedő David Gold és David Sullivan 105 millió fontos üzlet eredményeként a kelet-londoni klub tulajdonjogának ötven százalékát szerezte meg.

Sullivan és Gold érkezésével egy régóta húzódó történet ért véget, az előző tulajdonos, a CB Holding vagyonkezelő társaság ugyanis már egy ideje szerette volna eladni a klubot.

Az új tulajdonosok célja, hogy a jelenleg a bajnokságban 16. helyén tanyázó csapat ne a kiesés ellen harcoljon, hanem az élmezőnyben szerepeljen, hosszútávon pedig Bajnokok Ligája-szereplésről álmodoznak az Upton Parkban.

Sullivanék kijelentették, semmi sem veszélyezteti Gianfranco Zola pozícióját és a menedzsernek még a téli átigazolási időszakban lehetősége lesz új játékosok megszerzésére, a legesélyesebb érkezők között a Manchester Cityben alig jtászó Benjanit, valamit a monacói Eidur Gudjohnsent emlegetik.

Sullivan és Gold is nagy West Ham-drukker, nem is tagadták, hogy az érzelmi kötődés fontos szerepet játszott az üzlet lebonyolításában, állításuk szerint 20 éve arra vártak, hogy megvegyék a klubot.

A csapat szeretete mellett az is közös bennük, hogy mindketten érdekeltek a szexiparban, Gold érdekeltségébe tartozik például az Ann Summers nevű cég, amely fehérneműket és szexuális segédeszközöket forgalmaz, Sullivan pedig a 70-es években több pornófilmet is forgatott, és akkoriban az általa kiadott szexújságok uralták a piacot.