Vágólapra másolva!
Didier Drogba és Salomon Kalou hiányát alaposan megérezheti a Chelsea labdarúgócsapata. Az angol együttes két csatára vasárnaptól az afrikai kontinensbajnokságon szerepel, így alig marad bevethető támadója Carlo Ancelottinak. Nem véletlen, hogy újabb és újabb nevek röppennek fel, akik a Stamford Bridge-en folytathatják pályafutásukat.

A Chelsea edzője, Carlo Ancelotti ugyan hetek óta váltig állítja, hogy a londoniak senkit sem igazolnak januárban, ám ezt szinte senki sem hiszi el. Egyrészt könnyen lehet, hogy az egyesület számára a mostani átigazolási időszak jó ideig az utolsó lesz, hiszen a Gael Kakuta megszerzése miatti eltiltás tavasztól életbe léphet, és akkor a Chelsea másfél éven keresztül nem szerződtethet senkit.

Másrészt pedig az Afrika-kupa miatt kulcsemberek távoztak a keretből, akik közül az elefántcsontparti támadó, Didier Drogba hiánya a legnagyobb probléma. Nem csoda, hogy elsősorban csatárokkal hozzák kapcsolatba a gárdát.

Az edző személyét ismerve pedig azon sem lehet meglepődni, hogy az összes kiszemelt Olaszországban játszik, elvégre Ancelotti a Serie A mezőnyét ismeri a legjobban, hiszen korábban ott dolgozott.

Az első hírek arról szóltak, hogy a Chelsea a Sampdoria játékosát, Giampaolo Pazzinit szeretné megszerezni, azonban a genovaiak sportigazgatója, Giuseppe Marotta hamar lehűtötte a kedélyeket, és kijelentette, hogy a játékos biztosan marad.

A következő jelölt a Juventus támadója, Vincenzo Iaquinta, aki ebben a szezonban csak elvétve lépett pályára a torinóiaknál, ám nem azért, mert nem fér be a csapatba, hanem mert sérült volt.

A csatár hamarosan teljesen felépül, és Ancelotti állítólag azért nézte éppen őt ki, mert erős fizikuma és sokoldalúsága kifejezetten alkalmassá teszi a Premier League-re, a The Times úgy tudja, hogy a londoniak nyolcmillió fontot ajánlanának érte.

Időközben azonban egy harmadik Olaszországban szereplő támadó neve is felmerült: az argentin Javier Pastore azonban nem befejező csatár, mint a másik két kiszemelt, hanem inkább előkészítő. A dél-amerikai egyébként a Palermóban szerepel, és mivel olasz útlevéllel is rendelkezik, a munkavállalási engedély megszerzése nem lenne gond a számára.

További átigazolási hírek:

Az Internazionale francia középpályása, Patrick Vieira a Manchester Citybe igazol. Az Espanyol szeretné kölcsönvenni a Manchester City paraguayi csatárát, Roque Santa Cruzt.

Kölcsönbe a Wigan Athletichez került a lisszaboni Sporting szerb kapusa, Vladimir Stojkovic.

Az Arsenalt ezúttal a Lazio argentin csatárával, Mauro Záratéval hozták kapcsolatba - azonban a transzfer valószínűségét erősen csökkenti, hogy a támadó vételára közel 40 millió euró.

www.global-soccer.eu