Vágólapra másolva!
Az elmúlt esztendő egyik legnagyobb felfedezettje a nemzetközi labdarúgásban a Werder Bremen középpályása, Mesut Özil volt. A török származású futballista tavaly nyáron U21-es Európa-bajnokságot nyert a német korosztályos csapattal, majd nem sokkal később a nagyválogatottban is bemutatkozott, miközben klubjában gond nélkül pótolta a Juventusnak eladott brazil karmestert, Diegót. A Bundesliga őszi szezonjában Özil hat találata mellett tíz gólpasszt adott, utóbbival magasan listavezető a német bajnokságban.

Nem csoda, hogy a teljesítményére a külföldi sztárklubok is felfigyeltek, a nemzetközi sajtó már kapcsolatba hozta az Arsenallal, a Manchester Cityvel és a Juventusszal is. Az utóbbi napokban ismét előtérbe került a jövője, mivel a brémai vezetőség szeretne vele szerződést hosszabbítani. A jelenlegi ugyanis 2011 nyaráig érvényes, vagyis amennyiben tavasszal nem sikerül megegyezni Özillel a folytatásról, akkor a klub jobban jár, ha a nyáron eladja, mivel a következő idény végén ingyen távozhatna.

A januári, dubaji edzőtáborban a Werder sportigazgatója, Klaus Allofs le is ült tárgyalni a játékos menedzserével, ám a felek álláspontja egyelőre messze áll egymástól. A jelek szerint a bizonytalanság nem tesz jót Mesutnak, aki már az őszi idény utolsó meccsein sem remekelt, és az első idei bajnokin is gyengén játszott, a brémaiak pedig már öt forduló óta nyeretlenek a Bundesligában.

Az Arsenal bejelentkezett a Fulham fiatal középhátvédjéért, Chris Smallingért. A Sevilla elefántcsontparti csatárát, Arouna Konét a Monaco szeretné megszerezni. A Livorno állítólag hajlandó lenne elengedni Antonio Candrevát a Juventushoz, ha megkapja cserébe Sebastiano Giovincót. A Hull City kölcsönvette az egyiptomi Zamalek csatárát, Zakit, aki korábban a Wigan Athletic színeiben már megfordult a Premier League-ben. A Portsmouth francia védője, Yoanes Kaboul a Lille-ben köthet ki. A Standard Liege szerb támadóját, Milan Jovanovicsot az AC Milan mellett a Liverpool is szeretné megszerezni.

www.global-soccer.eu