Vágólapra másolva!
Kétszer is hátrányból kellett visszajönnie a Fiorentinának az olasz kupa nyolcaddöntőjében a Chievo ellen. Prandelli csapatának továbbjutásában kulcsszerepet vállalt a két gólt jegyző Adrian Mutu. Az esti mérkőzéseken továbbjutott az Udinese és a címvédő Lazio.

A Fiorentina-Chievo találkozón egy óriási védelmi hibát kihasználva szereztek vezetést a vendégek. A Serie A-ban egy meccs hátránnyal is hét hellyel előrébb álló firenzeiek előbb Mutu révén kapufáig jutottak, majd egyenlítettek is - a román légiós csukafejessel küldte a labdát a bal alsóba. Röpke két perc múlva azonban ismét vezetést szerzett a Chievo, ismét az ötös jobb sarkáról.

A második félidő derekán ismét két gólt láthatott rövid időn belül a közönség, ezúttal azonban mindkettőt a Fiorentina lőtte. Előbb Pasqual szabadrúgása csorgott be Babacarról, majd Mutu szép csel után, kis kapussegítséggel lőtt a jobb fölsőbe. A két gól közt Marchionni még egy óriási kapufát is lőtt.

Mutu az elmúlt három meccsén négy gólt lőtt, ezzel hat bajnoki ponthoz, csütörtök este pedig kupa-továbbjutáshoz segítette csapatát.


Fiorentina - Chievo 3-2

Az Udinese a harmadosztályú Lumezzanét fogadta a Friuliban. Az A ligás csapat az első félidő legvégén, büntetőből szerzett vezetést. A tizenegyest Lodi bal lábbal, nagy erővel küldte a kapu bal oldalába. A továbbjutást Corradi biztosította be.

A címvédő Lazio hajtós meccset játszott a Palermóval. A szicíliaiak azonban csak helyzetekig jutottak, míg a fővárosiaknál Kolarov és Floccari is betalált - mindkettő nagy gól volt. A Genoából érkezett Floccari harmadik mérkőzését játszotta a Lazióban, s eddig mindegyiken lőtt gólt, összesen már négy találatnál jár új csapatánál.

Olasz kupa, nyolcaddöntő:
Fiorentina - Chievo 3-2
Gól:
Mutu (35., 77.), Babacar (75.), illetve Granoche (7.), Bentivoglio (37.)

Udinese - Lumezzane (III.) 2-0
Gól:
Lodi (45., 11-es), Corradi (60.)

Lazio - Palermo 2-0
Gól:
Kolarov (57.), Floccari (74.)

Korábban:
Milan - Novara (III) 2-1
Genoa - Catania 1-2
Juventus - Napoli 3-0
AS Roma - Triestina (II) 3-1

A legjobb nyolc között még az Internazionale található, amely a Livornót győzte le még december 16-án, Wesley Sneijder góljával.

A negyeddöntőben:
AS Roma - Catania
Inter - Juventus
Milan - Udinese
Fiorentina - Lazio