Vágólapra másolva!
Halmosi Pétert az ifik közé küldték a Hull City labdarúgócsapatánál. A magyar középpályás a Sporthull című lap szerint új klubot kereshet magának.

Phil Brown vezetőedző kedden kitette a Hull City keretéből Halmosi Pétert. A magyar középpályást - Caleb Folan, Bryan Hughes, Ibrahima Sonko és Nathan Doyle társaságában - az ificsapathoz küldte a menedzser. Az angol lap szerint mindannyiuknak megmondták: keressenek maguknak másik klubot.

A Hull City fenti játékosai mintegy kétmillió fontot visznek el az egyesület fizetésekre szánt 39 milliós éves keretéből. Halmosi heti húszezer fontot keres, ami nagyjából havi 25 millió forintnak felel meg, éves szinten pedig több mint egymillió fontos kiadást jelent csapatának.

A magyar válogatott középpályás a jelenlegi szezonban egyetlen bajnokin sem lépett pályára, csupán két Ligakupa-meccsen játszott, míg Hughesnak még csak saját mezszáma sincs.

Adam Pearson, a klub elnöke azt szeretné, ha a Hull City éves szinten kilencmillió fonttal költene kevesebbet. Az ificsapatba száműzött játékosok megtakarított fizetése jelentős spórolást jelent.

Halmosit a 2007/08-as idény végén klubrekordot jelentő 2,5 millió fontért igazolta le a Hull a Plymouth-tól, és a mostani szezon végétől számítva még két évig érvényes szerződéssel rendelkezik.