Vágólapra másolva!
Megalakult az Magyar Labdarúgó Szövetségben (MLSZ) a nemzeti válogatottak osztálya, amelynek célja, hogy mind szakmai, mind szervezeti szempontból teljesen egységes legyen a munka és az irányítás. Az új osztályt Szekeres Tamás vezeti majd.

Az MLSZ csütörtöki tájékoztatása szerint igazgatónak a 37 esztendős, volt hatszoros válogatott játékost, Szekeres Tamást nevezték ki, aki továbbra is ellátja az A-válogatott technikai igazgatói feladatait.

Kisteleki István MLSZ-elnök hangsúlyozta, hogy az elmúlt években - köszönhetően elsősorban a válogatottakat irányító szakemberek munkájának - minden szinten történt előrelépés, ugyanakkor az edzőbizottsággal jóformán semmilyen szakmai kapcsolat nem alakult ki, továbbá az A-válogatott kivételével hiányzott a megfelelő orvosi-rehabilitációs háttér is.

Szekeres elsőszámú feladatának tekinti, hogy az eddiginél lényegesen jobb kapcsolatot alakítson ki a különböző akadémiákkal, mivel ezek az utánpótlásbázisok adják a korosztályos válogatottakban szereplő játékosok jelentős részét.

Az A-válogatott hátországában összesen hat korcsoportban folyik majd a munka: Egervári Sándor (U21 és U20), Szapor Gábor (U19), Zsivóczky Gyula (U18), Tuboly Frigyes (U17), Pisont István (U15-16), valamint Kenyeres Imre (U13-14) irányításával.