Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain ajánlatot tett PSV Eindhovennek Dzsudzsák Balázs megvételére, a német bajnok Wolfsburg állítólag ugyancsak érdeklődött iránta, majd miután váratlanul rengetegen felkeresték a honlapját Törökországból, kiderült, hogy a helyi sajtó hírbe hozta a Besiktassal is. A Valenciában edzőtáborozó Dzsudzsákot és menedzserét, Vörösbaranyi Józsefet kérdeztük a jövőről.

- Az utóbbi hónapokban több klubbal is kapcsolatba hozták, mennyi esélye van rá, hogy már most télen klubot vált?
Dzsudzsák:
Nyilván van az a pénz, amennyiért a PSV megválna tőlem, de szerintem most nem szeretnének túladni rajtam.
Vörösbaranyi: Valóban több klub neve is felmerült, de jelenleg a PSV kezében van a sorsa. Az eindhoveniek döntenek arról, hogy az az ár megfelel-e nekik, amennyit a kérő fizetne. A váltás kérdése most a játékos és a klubja számára sem kardinális kérdés, így előfordulhat, hogy a tavaszi idényt még Eindhovenben játssza végig.

- A L' Equipe szerint a Paris Saint-Germain is bejelentkezett, ám a PSV csak minimum tízmillió euróért lenne hajlandó eladni.
Dzsudzsák:
Éppen ma hívtak, hogy a PSV elutasította a párizsiak ajánlatát. Úgy tudom, komolyan le szeretnének igazolni, de a tervük most meghiúsult.
Vörösbaranyi: A PSG képviselői egy alkalommal megnézték Balázst egy bajnokin, és tetszett nekik a játéka. Ettől kezdve lép életbe az, hogy szerződéssel rendelkező játékos esetében először a két klubnak kell megegyeznie, utána jön csak képbe a menedzser, illetve a futballista, akit csak a vételár megjelölése után kérdeznek meg arról, hogy érdekli-e a lehetőség. Tízmillió euró (2,7 millárd forint) nagyon sok pénz, ennyi a jó játékosok kivásárlási ára - Balázs pedig jó játékos. Szerintem lesz olyan klub, amelyik kifizet ennyit.

- Erősebb egyáltalán a francia bajnokságban hetedik PSG, mint a PSV?
Dzsudzsák:
Mindkét csapatnak nagy múltja van, de a PSV-t most jobbnak tartom, hiszen ott vagyunk az Európa Ligában, s talán idén a BL-szereplést is sikerül kiharcolnunk. Ettől függetlenül számomra jó érzés és nagy dolognak tartom, ha egy ország egyik legnagyobb csapata, amelyben ráadásul már Ronaldinho is szerepelt, bejelentkezik értem.
Vörösbaranyi: Nehéz válaszolni, mert nem szeretném megsérteni a párizsiakat. Megtiszteltetés, hogy megkeresték az eindhovenieket, de velünk még nem tárgyaltak. Párizs jó város, jó a bajnokság, van olyan erős, mint a holland. A PSG nagy klub, gyönyörű a stadionja, jók a körülmények, de még nem volt okunk arra, hogy elgondolkodjunk bármin is.

- Mennyire volt komoly a német bajnok Wolfsburg érdeklődése?
Dzsudzsák:
A Wolsfburgról én csak az újságokban olvastam, nem tudom, hogy mennyire reális, hogy le akarnak igazolni.
Vörösbaranyi: Van egy játékos, aki jól teljesített, így nem lenne csoda, ha az eddig szóba került csapatokról kiderülne: tényleg elgondolkodtak a leigazolásán.

A dzsudzsak.hu szerkesztőitől tudjuk, hogy az oldalt megrohamozták a török olvasók, mert Törökországban szóba került, hogy a Besiktas is vinné.
Dzsudzsák: A weboldalam szerkesztőivel szoktuk nézegetni, hogy mennyien olvasták az oldalamat, de a Besiktasról eddig még én sem hallottam.
Vörösbaranyi: Ez számomra új, törökországi érdeklődésről nem tudok. Persze ettől még előfordulhat, hogy megkeresték a PSV-t.

- Elképzelhető, hogy szerződése lejártáig, 2012-ig Eindhovenben marad?
Dzsudzsák:
Ha valahol, akkor itt tényleg nagyon jól érzem magam, ami annak is köszönhető, hogy a csapat sikeres, pozitív élmények érnek, a csapat ambiciózus, az Európa Ligában például a Hamburg ellen már a legjobb 16 közé kerülésért lépünk pályára.
Vörösbaranyi: Nem hiszem, hogy 2012-ig maradni fog. De ha nagyon ragaszkodnak hozzá és jó feltételeket ajánlanak, akkor nem kizárt a szerződéshosszabbítás sem.