Vágólapra másolva!
Nézze meg az elmúlt hét tíz legszebb gólját, majd szavazzon arra, amelyik a legjobban tetszett!

Magyar érdekeltségű góllal kezdődik a tízes listánk, bár a Chelsea-drukkereken kívül nem sokan örülhettek Ashley Cole mutatványának, mivel Fülöp Márton, a Sunderland kapusa volt az elszenvedője a londoni balhátvéd megmozdulásának.

Cole előbb egy látványos lövőcsellel elküldött egy védőt, majd bal külsővel Fülöp válla fölött pöckölt a hálóba, ez volt a Chelsea harmadik gólja a 7-2-es végeredménnyel záruló meccsen.

219301outform.html400350


Tomasz Sokolowski bombája a bizonyíték arra, hogy edzőmeccsen rúgott góllal is be lehet kerülni a köztudatba, a Viking Stavanger játékosa a Randaberg elleni felkészülési meccsen (2-2) lőtte szét a bal felsőt 25 méterről, és a videomegosztó oldalakon nagy sikert aratott a találattal.

219302outform.html400350


Nagy formába lendült a Milan, amely a bajnokságban egyre közelebb kerül az Interhez és az olasz kupában is vette az első akadályt, igaz, a harmadosztályú Novara nem tartozik a rettegett ellenfelek közé. A kiscsapat azért nem adta könnyen magát, és a második félidő legelején az argentin Pablo Andres Gonzalez látványos góllal egyenlített, balos lövése után a kapufa is besegített, a vetődő Storarinak esélye sem volt.

219303outform.html400350


A meccset végül 2-1-re nyerte a Milan, amelynél Mathieu Flamini unta meg, hogy a többiek helyzetkihagyó versenyt tartanak, és egy húszméteres föld-levegő rakétával jelezte, a kőkemény becsúszások és a 90 percen tartó loholás mellett máshoz is ért. Ez volt az Arsenaltól érkező francia középpályás első tétmeccsen szerzett gólja egyébként a Milanban.

219304outform.html400350


A piros-feketék a hétvégén a Sienát tömték ki, a meccs hőse a triplázó Ronaldinho mellett az a Marco Borriello volt, aki előbb kiharcolt egy piros lappal fűszerezett tizenegyest, majd Ronaldinho büntetője után maga is betalált: Pirlo ívelése után szenzációs mozdulattal húzta a labdát kapásból a léc alá. Ha a saját nevelésű csatár így folytatja, lassan bekerül a klub legendás Marcói, Van Basten és Simone közé.

219305outform.html400350


Nem lehet elmenni szó nélkül Ronaldinho feltámadása mellett sem, a brazil az utóbbi hetekben a Barcában látott önmagára emlékeztet, lendületes, kreatív és felettébb gólerős. A Juventus ellen egy duplával jelentkezett, a Siena ellen ezt is felülmúlta, előbb értékesített egy büntetőt, majd fejjel volt eredményes, végül pedig irtózatosan nagy gólt akasztott a bal felső sarokba. Nálunk a harmadik góljával került be a jelöltek közé.

219306outform.html400350


A török futball szerelmesei ezúttal a 0-2-re végződött Ankaragücü-Trabzonspor kupameccs után csettinthettek egy nagyot, Alanzinho gólja ugyanis szemkápráztató volt: a brazil balszélső ezúttal a jobbszélen tűnt fel, és hosszú szóló után szemtelenül emelte át a labdát a hazai kapuson.

219307outform.html400350


Az elefántcsontparti Siaka Tiéné jobbról, ballal nagy gólt ragasztott szabadrúgásból a ghánai kapuba, csapata ezzel 2-0-s vezetéshez jutott, majd 3-1-re diadalmaskodott az Afrika-kupán.

219308outform.html400350


Gedo szép egyiptomi akció végén jobbal felpörgette magának a labdát, majd ballal, kapásból óriási gólt lőtt a kapu jobb oldalába. Mozambik 2-0-ra kikapott a címvédőtől.

219309outform.html400350


Dzsudzsák Balázs a Heerenveen otthonában vezetést szerzett a PSV Eindhovennek: egy szép passz után a 16-oson belül gyorsan lecsapott a labdára, és három védő között laposan lőtt a kapuba. Csapata ezzel a góllal szerzett vezetést, végül 3-1-re nyert.

219310outform.html400350


Elmúlt heti gólszépségversenyünket nagy fölénnyel Lionel Messi nyerte - ezzel a góllal!