Vágólapra másolva!
A Real Madrid német hátvédje, Christoph Metzelder Pepe eltiltása és Fabio Cannavaro távozása után nyáron a csapatnál maradhatott, ám lehet, hogy csak fél évig. Metzeldert a Dortmund és a Schalke 04 is megszerezné januárban.

A nyáron alaposan megerősödött Real Madrid két győzelemmel kezdte a spanyol bajnokságot, hétvégén az Espanyol elleni idegenbeli találkozón még csak gólt sem kapott. Ez a védelmet dicséri, amelyből pedig hiányzott a még mindig eltiltását töltő Pepe - így a hátsó alakzat tengelyében a Valenciától megvett Raúl Albiol társa Christoph Metzelder volt. A német az előző években nem sokat játszott a Realban, részben visszatérő sérülései miatt, így már a nyáron is közel állt ahhoz, hogy távozzon a klubtól.

Eladását Pepe új idényre áthúzódó eltiltása és Fabio Cannavaro távozása akadályozta meg, a jelek szerint könnyen lehet, hogy januárban mégis elhagyja a Realt. Metzeldert Németországból két rivális klub, a Dortmund és a Schalke is csábítja. A vb évében több játéklehetőséget kereső védőt olasz lapértesülések szerint a Fiorentina is megkörnyékezte.

További átigazolási hírek:

Az Evertont a Real Madrid holland középpályásával, Rafael van der Vaarttal hozták kapcsolatba.

A Manchester United érdeklődik a Sevilla brazil csatára, Luís Fabiano iránt.

Az Arsenal hamarosan szerződést hosszabbíthat francia védőjével, William Gallasszal.

A Bayern München kiszemeltje a Chelsea brazil hátvédje, Alex.

www.global-soccer.eu