Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája történetének egyik legrutinosabb és egyik legtapasztalatlanabb edzője csap össze szerdán: Louis van Gaal a Bayern München, Ciro Ferrara pedig a Juventus kispadján ül majd. Ez lesz a játéknap rangadója, de érdekesnek ígérkezik az angol és a német bajnok összecsapása is, míg az AC Milannál abban bíznak, hogy az FC Zürich ellen a gárda végre gólerősen futballozik.

A Bayern München-Juventus a forduló legrangosabb összecsapása, ám érdekes módon a két együttes eddig csak négy alkalommal találkozott a nemzetközi porondon. A csapatokat irányító két szakember azonban jó ismerős lehet, hiszen, a Juventus mestere, Ciro Ferrera az 1996-os BL-döntőben játékosként vette ki a részét az Ajax Amsterdam elleni diadalból - a holland klub kispadján pedig a Bayern jelenlegi mestere, Louis van Gaal ült.

Közülük Van Gaalnak jóval nagyobb a BL-rutinja, elvégre Ferrarának ez még csak a második összecsapása lesz edzőként, és a torinóiak nincsenek csúcsformában: legutóbbi három meccsükön egyaránt döntetlent játszottak. A hét végén az utolsó pillanatban bukták el a győzelmet a Bologna ellen, de a bajnokin Ferrara pihentette legjobb formában lévő csatárát, Vincenzo Iaquintát, aki Münchenben szinte biztosan ott lesz.

Alighanem kezd majd a brazil Diego is, hiszen a középpályás jól ismeri a bajorokat, elvégre korábban éveken keresztül játszott a Bundesligában a Werder Bremennel. A münchenieknél Martín Demichelis és Mark van Bommel továbbra is sérült, és Luca Toni sincsen a keretben - az olasz csatár tehát nem játszhat honfitársai ellen.

A másik, szerdán pályára lépő német együttesnek is nehéz ellenfele lesz: a VfL Wolfsburg a Manchester Unitedhez látogat. A manchesteriek 2005 februárja óta nem kaptak ki hazai pályán a BL-ben, és rendkívül érdekes lesz, hogy a kifejezetten támadó felfogású wolfsburgiak mit játszanak az Old Traffordon. A zöld-fehérek az első körben 3-1-re verték a CSZKA Moszkvát, és alighanem Angliában is offenzívan játszanak majd, amiből akár egy gólzáporos meccs is kikerekedhet.

A Chelsea a hét végén szenvedte el első vereségét a szezonban a Wigan Athletic ellen, és a londoniak az APOEL Nicosia elleni, idegenbeli BL-meccsre igen tartalékosan érkeztek. Didier Drogba és José Bosingwa eltiltás miatt nem játszhat, míg Michael Ballack és John Obi Mikel sérülés miatt nem áll Carlo Ancelotti rendelkezésére, ráadásul a térdsérüléssel bajlódó Ashley Cole szereplése is kérdéses. A ciprusi csapatban akad egy játékos, aki jól ismerheti a londoniakat, hiszen a portugál Nuno Morais 2004 és 2007 között három évet töltött el a Stamford Bridge-en, bár pályára csak elvétve lépett.

Az AC Milan az első játéknapon idegenben győzte le az Olympique Marseille-t, de az olaszok azóta képtelenek tétmeccset nyerni, és a góllövéssel különösen hadilábon állnak - a bajnokságban hat forduló alatt csak három találatig jutottak. Nem csoda, hogy a szurkolók abban bíznak: az FC Zürich ellen, amely az előző körben otthon kapott öt gólt a Real Madridtól, a csapat végre elkapja a fonalat.

Főleg, hogy a két csapat az előző idényben is találkozott egymással az UEFA-kupában, és a Milan akkor hazai pályán 3-1-re győzött. Ronaldinho várhatóan megint a kezdő tizenegyben kap lehetőséget Leonardótól - kérdés, a brazil meddig élvezi még az edző bizalmát.

A szerdai program:
A csoport: Bayern München - Juventus FC, Girondins Bordeaux - Maccabi Haifa
B csoport: CSZKA Moszkva - Besiktas, Manchester United - VfL Wolfsburg.
C csoport: AC Milan - FC Zürich, Real Madrid - Olympique Marseille.
D csoport: APOEL Nicosia - Chelsea FC, FC Porto - Atlético Madrid.

www.global-soccer.eu