Vágólapra másolva!
Második mérkőzését is 1-0-ra nyerte az AEK Athén a görög labdarúgó-bajnokságban, s a csapat egyik legjobbja Németh Krisztián, akit a helyi újságok is állandóan faggatnak tapasztalatairól. A fiatal csatár élvezi a görög életet, úgy érzi, csapata 15 év után végre ismét bajnoki aranyérmes lehet.

"A csapatnál töltött első hét nagyszerű volt. Első meccsemen három remek passzt is adtam Blancónak, aki szerencsére egyet kihasznált, ezzel nyertünk az Atromitosz ellen. Azt hiszem, minél többet gyakorlunk, s játszunk együtt, annál eredményesebbek és hatékonyabbak leszünk. Nagyon szeretek gólt szerezni és gólpasszt adni, játszani csatárként, vagy kicsit visszavonva, de ha kell, s az edzőm azt kéri, jobbhátvédként is számíthatnak rám" - mesélte Németh Krisztián.

Németh szerint folyamatosan azt hallja, az AEK-nak 15 év után végre bajnokságot kell nyernie. "Azt hiszem, képesek lehetünk rá. 15 év után tőlünk várják a nagy sikert, csakúgy, mint Liverpoolban. Remélem, ez sikerül is, hiszen a legfontosabb a szurkolóink kiszolgálása. Nagy rajtunk a nyomás."

A magyar játékos elmondta, az AEK szurkolói fantasztikusak. "A lelátóról néztem a Vaslui elleni Európa Liga-visszavágót, elképesztő hangulatot teremtettek."

S hogy milyen edző Dusan Bajevic? "Nagyon jó szakember, rengeteget beszélgetett velem. Tudom, hogy játékospályafutása során csatár volt, s az egykori jugoszláv válogatottal világbajnokságon is szerepelt. Nagyon jól látja a csatárok helyzetét, sokat tanulhatok még tőle."

Németh egyelőre nem lehet ott a világbajnokságra készülő U20-as válogatott keretében, a tervek szerint majd Egyiptomban csatlakozik társaihoz.

"Németh Krisztián az AEK Athén rangadója miatt csak Egyiptomban, három nappal első meccsünk előtt csatlakozik hozzánk" - nyilatkozta az MLSZ honlapján Egervári Sándor szövetségi edző, célozva arra, hogy az AEK szeptember 20-án a PAS Giannina otthonában lép pályára, három nappal később pedig az Olimpiakosz Pireuszt fogadja.