Vágólapra másolva!
A Debrecen csoportjában az Olympique Lyon 1-0-ra legyőzte a Fiorentinát a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a találkozó után pedig mindkét csapat szakvezetője a játékvezető ítéleteivel volt elfoglalva.

A vendégek legveszélyesebb futballistáját, Alberto Gilardinót a 45. percben könyöklésért kiállította a holland Pieter Vink, a franciáknak azonban meggyűlt a bajuk a tíz emberrel küzdő olaszokkal, s végül a bosnyák válogatott középpályás, Miralem Pjanic 76. percben szerzett góljával tudták begyűjteni a három pontot.

"A játékvezető jelentősen megnehezítette a dolgunkat, mert nem büntette az ellenfél középpályán elkövetett szabálytalanságait, emiatt pedig nem tudtunk kibontakozni és lehetőségeket kialakítani" - mondta Claude Puel, a Lyon vezetőedzője. "Higgadtnak kellett maradnunk, és ezt sikerült megtennünk. Jó lett volna még egy gólt szerezni, de az erő és a játékkedv megvan a csapatban, és ezt jó látni."

Cesare Prandelli, a Fiorentina szakvezetője gyakorlatilag Gilardino hiányával indokolta a vereséget. "Nem hiszem, hogy kommentálni kellene a piros lapot, Alberto csak a labdára ment és egyáltalán nem akart sérülést okozni ellenfelének. Kár, hogy így alakult, mert addig jól játszottunk."

A hazaiaknál a 26. percben Michel Bastos sántikált le a pályáról, azonban azt egyelőre nem lehet tudni, mennyire súlyos a nyáron igazolt brazil középpályás sérülése, így azt sem, hogy a Debrecen elleni, szeptember 29-i mérkőzésen játszhat-e a Puskás Ferenc Stadionban.

A Fiorentina és a Lyon tavaly az F csoportban találkozott a Bajnokok Ligája legjobb 32 csapata között, akkor szintén a Stade Gerlandban rendezték az első mérkőzést, amelyen 2-2-es döntetlen született, a visszavágó pedig 2-1-es lyoni sikerrel zárult.