Vágólapra másolva!
Kapusgondokkal küzd a Bayern München és Manchester United is. A két óriásklub rendre ugyanazt a játékost szemeli ki: korábban Manuel Neuer, most az orosz válogatott Igor Akinfejev került képbe.

A labdarúgásban a csapatépítés sokak szerint hátulról kezdődik, nem véletlen született a mondás: "Végy egy jó kapust". Jelenleg azonban két sztárklubnál is az a helyzet, hogy a háló előtt nem egy klasszisnak tartott játékos áll. A Manchester Unitednél Edwin van der Sar sérülése miatt Ben Foster véd, ráadásul a veterán holland kapus állítólag az idény végén mindenképpen visszavonul; a Bayern Münchennnél pedig hiába adtak Oliver Kahn után lehetőséget a fiatal, saját nevelésű Michael Rensingnek, ő nem tudott élni vele, kiszorult a csapatból - a bajoroknál jelenleg Hans-Jörg Butt számít alapembernek.

A hírek szerint mind a két egyesület szeretné jövőre megoldani a kapuskérdést, és úgy tűnik, hogy rendre ugyanazt a játékost nézik ki. Korábban mind a Bayern, mind a MU érdeklődött a Schalke 04 erőssége, Manuel Neuer iránt, jelenleg pedig mindkét gárda a CSZKA Moszkva válogatottja, Igor Akinfejev szerződtetésén gondolkodik. Utóbbi ugyan még csak 23 éves, de kifejezetten rutinosnak számít, hiszen 17 éves kora óta ő a moszkvaiak első számú kapusa, több mint 150 élvonalbeli mérkőzés van a háta mögött, 33-szoros orosz válogatott - pedig 2007-ben térdszalag-szakadás miatt fél évet ki kellett hagynia. A moszkvaiak állítólag minimum 23 millió eurót kérnének érte, ami meglehetősen soknak tűnik - de ha valóban meg akarják szerezni, akkor a Bayernnek és a Manchesternek sem szabad spórolnia.

Az AC Milan középpályása, Massimo Ambrosini 2011-ig meghosszabbította szerződését.

Az AC Milan állítólag a Fiorentina montenegrói középpályásával, Sztevan Joveticcsel erősítene.

A Juventust az Atlético Madrid portugál szélsőjével, Simao Sabrosával hozták kapcsolatba.

Az Internazionale januárban Marko Arnatutovicot adná a Laziónak Goran Pandevért cserébe.

www.global-soccer.eu