Vágólapra másolva!
Négy futballista is parádés teljesítménnyel segítette győzelemhez csapatát a Bajnokok Ligája-csoportkör keddi rajtján. A Real-szélső Cristiano Ronaldo Zürichben, a Milan-csatár Filippo Inzaghi Marseille-ben, a Bayern-tehetség Thomas Müller pedig Izraelben duplázott, ám a trión túltett a Wolfsburg brazilja, Grafite, aki mesterhármast ért el a CSZKA Moszkva ellen.

C csoport
FC Zürich (svájci) - Real Madrid (spanyol) 2-5 (0-3)
Zürich:
Leoni - Stahel (Gajic, 88.), Tihinen, Rochat, Koch - Vonlanthen, Okonkwo (Abdi, 66.), Aegerter, Margairaz, Alphonse - Hassli (Djuric, 46.)
Real: Casillas - Arbeloa, Pepe, Albiol, Drenthe - Kaká, Diarra, Xabi Alonso (Gago, 59.), C. Ronaldo - Higuaín (Guti, 68.), Raúl
gól: Margairaz (64., 11-es), Aegerter (65.), illetve C. Ronaldo (27., 89.), Raúl (34.), Higuaín (45.), Guti (90.)

A Real Madrid múlt szombaton 3-0-ra nyert az Espanyol otthonában, a barcelonai mérkőzésen Cristiano Ronaldo és Raúl is kimaradt a fővárosiak kezdőcsapatából. Zürichben mindketten az első perctől a pályán voltak, és Manuel Pellegrini döntésének a jogossága hamar bebizonyosodott. Ronaldót a 26. percben felvágták 22 méterre a hazai kaputól, a portugál pedig a szabadrúgást parádésan bombázta a léc alá.

Hét percre rá egy előrefejelt labdára Higuaín csapott le, az ötös jobb sarkáról beadásszerű lövésével a középen érkező Raúlt találta meg, aki ballal, közelről nem hibázott. Az első félidő legvégén Higuaín egy megkerülős csel után nyolc méterről előtte a labdát a kapus bal lába mellett, azaz 0-3-mal fordulhattak a csapatok.

Forrás: AFP

Akik már ekkor elkönyvelték a könnyed Real-diadalt, tévedtek. A 64. percben egy kissé könnyelműen befújt Zürich-büntetővel - Margairaz ballal a kapu bal oldalába lőtt - szépítettek a hazaiak, s nem telt el egy perc, amikor egy jobb oldali szöglet után Aegerter közeli fejesével 2-3-ra módosította az állást.

A Real azonban ekkor ismét erőre kapott. Előbb a 89. percben Ronaldo 21 méterről rászúrt egy szabadrúgást, a labda az ügyetlenkedő Leoni kezéről pattant a hálóba (2-4), majd a 94. percben Kaká indításával Guti lépett ki, és 16 méterről, ballal mesterien emelte át a labdát a kifutó hazai kapuson (2-5). Ezzel mégis sima madridi győzelem lett a vége.

Olympique Marseille (francia) - AC Milan (olasz) 1-2 (0-1)
OM:
Mandanda - Kabore, Diawara, Heinze, Taiwo - Cissé, M'bia Etoundi, Lucho González (Ben Arfa, 75.), Cheyrou - Brandao, Niang
Milan: Storari - Oddo, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta - Flamini, Pirlo, Seedorf (Abate, 93.), Ambrosini (Gattuso, 58.) - Inzaghi (Huntelaar, 87.), Pato
gól: Heinze (49.), illetve Inzaghi (28., 75.)

A Milan-szurkolókat Leonardo, a csapat vezetőedzője két húzásával is meglepte: a hétvégi bajnokin gyengén szereplő egykori aranylabdás Ronaldinho - a beugró Seedorf örömére - csak a kispadra került, ott volt viszont a kezdőben a veterán Filippo Inzaghi, pedig sokan inkább Klaas-Jan Huntelaart látták volna szívesebben a csapatban. A vendégek brazil szakvezetője biztosan nem bánta meg döntését, hiszen a 28. percben a balszélen kavargató Seedorf pazarult tálalt a jobb oldalon érkező Inzaghi felé, aki - centikkel talán lesen volt, ám - négy méterről nem hibázott. A mérkőzés első felében az OM játszott jobban, mégis a Milan jutott vezetéshez.

A második játékrész elején gyorsan egyenlített a Marseille, az argentin Lucho González jobb oldali szabadrúgását követően Gabriel Heinze ugrott a legmagasabbra, és remek fejese után Storari lábai között került a vendégkapuba a labda.

Az OM-Milan góljai:


A 75. percben ismét a Seedoof, Inzaghi duó villant, előbbi balról csavart a kapu elé, utóbbi pedig bevetődve, öt méterről kotorta be a labdát Mandanda kapujába - ezzel kialakult az 1-2-es végeredmény.

A Milan sokkal lelkesebben futballozott, mint a hét végi bajnokin, amikor a Livorno ellen csak 0-0-ra volt képes. A két BL-csapat között ezúttal az igazi különbséget Inzaghi jelentette, aki bebizonyította, hogy 36 évesen is világklasszis.

A csoport
Juventus (olasz) - Bordeaux (francia) 1-1 (0-0)
Juventus:
Buffon - Cáceres, Legrottaglie, Cannavaro (Zebina, 66.), Grosso - Marchisio, Melo, Giovinco (Camoranesi, 73.), Tiago (Poulsen, 81.) - Iaquinta, Amauri
Bordeaux: Carrasso (Ramé, 55.) - Chalmé, Planus, Ciani, Trémoulinas, Fernando, Diarra - Plasil (Gouffran, 77.), Gourcuff, Wendel - Chamakh
gól: Iaquinta (63.), illetve Plasil (75.)

A 63. percben Iaquinta egy remek hosszú indítást kapott, és a jobbösszekötő helyéről, 14-ről, jobbal laposan előtte a kapus alatt a labdát. Tizenkét perc múlva Gourcuff balról beívelt szabadrúgását a rövidnél helyezkedő Fernando megcsúsztatta, a labda a berobbanó Plasil elé érkezett, aki közelről, félmagasan gólra is váltotta a helyzetet. A Juve egyből pontokat veszített a nyitányon.

Maccabi Haifa (izraeli) - Bayern München (német) 0-3 (0-0)
Maccabi:
Davidovic - Mesuma (Refaelov, 73.), Teixeira, Keinan, Masilea - Kayal (Arbeitman, 68.), Boccoli - Golasa, Katan, Ghadir (Oshman, 68.) - Dvalishvili
Bayern:
Butt - Lahm, Badstuber, Van Buyten, Pranjic - Müller, Timoscsuk, Schweinsteiger - Robben (Ottl, 77.), Olic (Sosa, 86.), Ribéry (Gomez, 64.)
gól: Van Buyten (64.), Müller (85., 88.)

Gól nélküli első félidő után a második játékrészben is tartotta a döntetlent még egy ideig a Maccabi, ám az utolsó fél órában már nem kímélte a Bayern a hazaiakat. A 64. percben Timoscsuk jobbról középre lőtt beadását a frissen beállt Gomez nem találta el jól, nem így a védő Van Buyten, aki nyolc méterről a kapu bal oldalába tüzelt.

A Maccabi-Bayern góljai:


A hajrában Thomas Müller percei következtek. A középpályás vasárnap ünnepelte 20. születésnapját, és szombaton a Dortmund ellen is a meccs legvégén lőtt két gólt, csakúgy, mint kedden Izraelben. A 85. percben 17 méterről laposan és okosan lőtt a bal alsóba, majd három perccel később Gomez jobb oldali élesen belőtt labdáját négy méterről kegyetlenül bevágta.

B csoport
Wolfsburg (német) - CSZKA Moszkva (orosz) 3-1 (2-0)
Wolfsburg:
Benaglio - Riether, Madlung, Barzagli, Schäfer - Misimovic, Josué, Gentner (Hasebe, 92.)- Grafite (Santana, 89.), Dzeko, Martins (Ziani, 65.)
CSZKA: Akinfejev - Semberas, V. Berezuckij (Necid, 84.), Ignasevic, A. Berezuckij - Krasic, Aldonyin (Mamajev, 68.), Dzagojev, Rahimic, Sennyikov (Pilijev, 57.) - Guilherme
gól: Grafite (36., 41., 86. - a másodikat 11-esből), illetve Dzagojev (77.)

A 36. percben egy hosszú, lapos indítás után Grafite sprintelt egy nagyot - két vendégvédőt is lefutott -, majd 15 méterről elegánsan elcsavarta a labdát a kifutó Akinfejev kapus mellett. Öt percre rá 11-esből a bal alsót vette be.

Forrás: AFP

A 77. percben Dzagojev kapott pontos indítást, majd nyolc méterről ellőtte a labdát a kivetődő kapus felett.

Grafite harmadik egyéni alakítása is remekbe szabott volt: a balról kapott lapos passzt ballal átvette, majd védőjét becsapva villámgyorsan, ugyanezzel a lábával, 9 méterről nagy gólt lőtt. A német bajnok szépen és eredményesen futballozott a BL-nyitányon.

A Wolfsburg-CSZKA góljai:


Besiktas (török) -Manchester United (angol) 0-1 (0-0)
Besiktas:
Arikan - Kas, Sivok, Ferrari, Üzülmez - Holosko (Nihat, 83.), Dag, Rodrigo Tabata (Tello, 66.), Ernst, Özkan (Simsek, 58.) - Nobre
MU: Foster - Neville, Evans, Vidic, Evra - Carrick (Berbatov, 63.), Scholes, Anderson, Nani - Valencia (Park, 83.), Rooney (Owen, 63.)
gól: Scholes (77.)

Bő órán át nem tudta feltörni a törökök védelmét Sir Alex Ferguson csapata, a vendégek skót mestere éppen ezért a 63. percben beküldte Berbatovot és Owent is, mégsem a csatárok szerezték az gólt. A 77. percben Nani táncos cselek után balról, ballal lőtt, Arikan kiütötte a labdát, Scholes ívelt fejesénél viszont már tehetetlen volt. Sovány, de értékes győzelemmel kezdett az angol bajnok.

D csoport
Chelsea (angol) - Porto (portugál) 1-0 (0-0)
Chelsea:
Cech - Ivanovic, Carvalho, Terry, As. Cole - Ballack, Essien, Lampard - Kalou (Belletti, 77.), Anelka, Malouda
Porto: Hélton - Fucile, Rolando, Bruno Alves, Pereira - Guarin, Fernando, Raul Meireles - M. González (Falcao, 54.), Hulk, Rodríguez (Varela, 64.)
gól: Anelka (48.)

Ajelenleg az Intert edző José Mourinho két excsapatának a meccsén egy gól döntött: a második játékrész elején Anelka először a kapusba lőtt, majd a visszapattantó látványosan a kapu bal oldalába emelte.

Atlético Madrid (spanyol) - Apoel Nicosia (ciprusi) 0-0
Atlético:
Asenjo - Perea (Sinama-Pongolle, 67.), Pablo, Ujfalusi, Domínguez - Jurado, Assuncao, Cléber (Maxi Rodriguez, 51.), Simao - Agüero, Forlán
Apoel: Hiotisz - Purszaitidisz, Kontisz, Jorge (Grncarov, 46.), Haxhi - Kosowski, Mihael, Pinto, Nuno Morais, Karalambidesz (Szaciasz, 67.) - Zewlakow (Jean Paulista, 81.)

Botlottak a madridiak, pedig a meccs hajrájában Diego Forlán a forduló gólját lőhette volna, ám 24-ről, ballal megeresztett bombája a keresztlécen csattant.