Vágólapra másolva!
Nem múlt el komoly szurkolói rendbontás nélkül a labdarúgó Európa Liga-selejtező 4. fordulója. Bukarestben félbeszakadt a Dinamo csapatának Slovan Liberec elleni összecsapása, a román sajtó szerint ez a klub kizárást jelentheti. Prágában a szerb Crvena zvezda huligánjai randalíroztak.

A Dinamo Bucuresti-Slovan Liberec találkozó a 87. percben - 2-0-s vendégvezetésnél - félbeszakadt, miután a hazai drukkerek egy csoportja áttörte a kerítést, s behatolt a pályára. Az európai szövetség fegyelmi bizottsága várhatóan hamarosan határoz a történtek következményeiről.

A román Pro Sport szerint a botrány a Dinamo Bucuresti kizárását jelentheti. A lap emlékeztet arra, hogy a 2006-2007-es szezonban a Nancy-Feyenoord 3-0-s mérkőzés után a holland drukkerek őrjöngése miatt 30 percet állt a mérkőzés, az európai szövetség (UEFA) akkor úgy döntött, kizárja a hollandokat a további versenyből.

Így járt a szerb Partizan is, amely a 2007-2008-as kiírásban ugyan 11-1-es összesítéssel továbbjutott a bosnyák Zrinjski Mostar ellen, ám az idegenbeli mérkőzésen kitört zavargásban 36 drukker megsérült.


Ez történt Bukarestben

2004-ben az AS Roma még viszonylag enyhén megúszta, a játékvezető megdobálása miatt csupán két zártkapus mérkőzésre kötelezték az olaszokat.

Prágában is botrány tört ki, igaz, ott a vendég Crvena zvezda huligánjai hallattak magukról. A Slavia elleni csütörtöki Európa Liga-mérkőzés előtt a Daliák névre hallgató csoport egy része két benzinkúton vandálkodott, amelynek eredményeként 29 drukkert kiutasítottak az országból.

A balhé délután a cseh főváros központjában folytatódott, ahol a szerbek összeverekedtek a prágai rendőrökkel. A szurkolók vezérének nem tetszett, hogy az egyik helyi rendőr figyelmeztette, nem használhatja a hangosbemondót a csoport irányítására. A verekedés során repültek a konzervdobozok, az üvegek, a petárdák, valamint a közeli étterem asztalai és székei. A rendőrség megakadályozta, hogy a szurkolók beszálljanak a metrószerelvénybe, s mintegy 50 drukkert előállítottak, a többi szurkoló mozgását pedig több mint 280 rendőr és egy helikopter is követte.