Vágólapra másolva!
A Barcelona nyerte a spanyol Szupekupát, miután az idegenbeli 2-1-es győzelem után hazai pályán 3-0-ra verte az Athletic Bilbaót. 

Spanyol Szupekupa, visszavágó
FC Barcelona - Athletic Bilbao 3-0 (0-0)
gól:
Messi (50., 68. - tizenegyesből), Krkic (72.)

Az előző szezon mindhárom címét (bajnokság, kupa, BL) besöprő katalánoknál első hivatalos mérkőzését játszotta Zlatan Ibrahimovic, a klub történetének eddigi legdrágább játékosa, aki a nyáron az Internazionalétól érkezett a Barcához.

A svéd csatár látszólag jól beilleszkedett új csapatába, amit az 50. percben egy gólpasszal is nyomatékosított: Messi kapta túle a labdát a jobbösszekötő helyén, az argentin egy az egyben megverte a védőjét, majd kisodródott helyzetből a kapus mellett lágyan a hálóba emelt.

A 68. percben Dani Alvest vágták fel a tizenhatoson belül, a büntetőt Messi a balfelső sarokba vágta. A 72. percben Krikic lecsapott egy gyatrán hazagurított labdára, kicselezte a kapust, majd az utolsó lépéseket komótosan megtéve a kapuba sétált vele.

A Barca igazi gálaelőadást tartott a Nou Camp közönségének, összesítésben 5-1-re intézte el a Bilbaót, és begyűjtette a spanyol Szuperkupát.