Élő:
Vágólapra másolva!
Az olasz bajnokság első fordulójában a sztárcsapatok közül az AS Roma járt a legrosszabbul. Ugyan a fővárosiak rangadót játszottak a Genoa ellen, de a szurkolók minimum pontszerzésre számítottak - ehelyett 3-2-es vereség lett a 90 perc vége. Az eredmény hatására nőtt a nyomás a klub vezetőségén az erősítések miatt, a csapat ugyanis eddig senkit sem szerződtetett, az átigazolási időszakból pedig már csak egy hét van hátra.

A jelek szerint fel is gyorsultak az események a klub háza táján, mert olasz lapértesülések szerint a napokban még egy csatár és egy hátvéd is érkezhet a Romához.

A támadósorba már a nyár eleje óta keresnek játékost a fővárosiak, és több futballistával is kapcsolatba hozták a gárdát, de eddig még senki sem érkezett. Most két újabb csatár neve szerepel a hírekben: a klub állítólag szívesen kölcsönvenné az Internazionalétól a hondurasi David Suazót, aki Milánóban csak kiegészítő embernek számít.

De nem ő az első számú jelölt, hanem a Tottenham Hotspur orosz légiósa, Roman Pavljucsenko. A játékos tavaly igazolt Londonba, de gyorsan a kispadon találta magát, és jelenleg Robbie Keane, Jermaine Defoe és Peter Crouch mögött csak a negyedik számú támadó a Spursnél.

Ami pedig a védelmet illeti, ebbe a csapatrészbe elsősorban azért van szükség új játékosra, mert a jelek szerint Marco Andreolli távozik a gárdától: a hátvédet a Bari venné kölcsön. A helyére a rómaiak az Udineséből Maurizio Domizzit nézték ki, aki csak kispados csapatában, és ezért távozni szeretne.

További átigazolási hírek:
A brazil Sylvinho a Manchester Citynél folytatja a pályafutását, miután hétfőn egyéves szerződést kötött a klubbal.

Az Everton a Joleon Lescottért kapott pénzből a Lokomotiv Moszkva középpályását, Dinijar Biljaletgyinovot, illetve a Bolton Wanderers védőjét, Gary Cahillt venné meg.

A Manchester United állítólag a pénz mellett Michael Carricket is felajánlotta a Tottenham Hotspurnek Luka Modricért.

A West Ham United közel áll ahhoz, hogy leigazolja a Lazio macedón csatárát, Goran Pandevet. A Lens csatára, Aruna Dindane a Portsmouth-ba tart.

www.global-soccer.eu