Vágólapra másolva!
Akár ki is zárhatják az angol Ligakupából a West Ham Unitedet, miután a Millwall elleni kedd esti mérkőzését óriási tömegverekedés kísérte. A rendbontókra örökös eltiltás várhat.

Kedd este West Ham United-Millwall találkozót rendeztek az angol Ligakupa második fordulójában. Hosszabbítás után 3-1-re nyertek a hazaiak, ám a mérkőzés nem a gólokról lesz híres: a két ősi rivális szurkolói órákon át verekedtek a stadion környékén, egy férfit megkéseltek.

A WHU-nak bizonyítania kell az angol szövetség előtt, hogy mindent megtett a rendbontás megelőzése érdekében, ám ha ez nem sikerül, pályabezárással vagy a sorozatból való kizárással is büntetheti a klubot az FA.

A West Hamet mint rendezőt terheli felelősség, ezért elsősorban azt kell bizonyítania, hogy megfelelő számú biztonsági
embert és rendőrt vonultatott fel a stadionon belül. A felhevült hazai drukkerek háromszor is elözönlötték a pályát a találkozó alatt.

Bár a fenti szankciók bármelyikével élhet az FA, a legvalószínűbb egy súlyos pénzbüntetés, valamint a szurkolók még szigorúbb ellenőrzése. A londoni egyesület zárt láncú tv-felvételei segítségével azonosíthatja a pályára rohanó szurkolókat, akiket örökre kitilthatnak az angliai stadionokból.

A kedd esti találkozón mintegy 500 rendőr teljesített szolgálatot, a rohamrendőrök száma háromszorosa volt az angliai átlagnak.