Vágólapra másolva!
Lúcio eladása és Martin Demichelis sérülése miatt védőhiányban szenved a Bayern München. A bajorok gyorsan utánpótlás után néztek, Juhász Roland az egyik kiszemeltjük.

A Bayern júliusban eladta brazil középhátvédjét, Lúciót az Internazionalénak, mivel a csapat új edzője, Louis van Gaal úgy vélte, hogy erre a posztra elég négy futballista is: a holland mester Daniel van Buytennel és Martin Demichelisszel képzelte el csapatát, a kispadon pedig a két fiatal Breno és Holger Badstuber maradt.

Csakhogy múlt héten, az egyik edzésen Demichelis megsérült, és a hírek szerint legalább két hetet ki kell hagynia - így aztán a münchenieknél felmerült egy középső védő szerződtetése. Gyorsan körbenéztek a piacon a bajorok, több jelöltet is találtak, a Kicker szerint köztük van az Anderlechtet erősítő Juhász Roland is.

Juhász jó társaságba keveredett, hiszen Kaladzével és Luisaóval harcol a posztért, a német lapok szerint a tíz centi híján két méter magas játékos kifejezetten esélyesnek számít.

Az egykori MTK-játékos az [origo]-nak nem tudott konkrétumot mondani arról, van-e esélye arra, hogy még augusztus 31. előtt csapatot váltson. "Mondtam a menedzseremnek, hogy nekem már csak akkor szóljon, ha a klubom az esetleges kérővel megegyezett, s mivel eddig ez még nem történt meg, semmit nem tudok mondani a jövőmről. Éppen ezért én a továbbiakban is csak arra koncentrálok, hogy a pályán, az Anderlechtben a legjobbamat nyújtsam. A BL persze vonzó, ám azért nem is kell klubot váltanom, hiszen még jó esélyünk van bejutni az Anderlechttel is. Szívesen venném, ha a Debrecennel egy csoportban lennénk - ez ugyanis azt jelentené, hogy mindketten sikerrel vettük az utolsó akadályt." (Az Anderlecht a francia Lyonnal meccsel a BL-csoportkörért, míg a Debrecen ellenfele a bolgár Levszki Szófia lesz.)

A magyar védő szerződése 2011-ig szól az Anderlechtnél, kivásárlási ára hatmillió euró. Korábban az angol Aston Villánál is felmerült a neve, de végül nem jött össze a szerződés, holott a több mint negyvenszeres válogatott júniusban közölte a belga klub elnökével, hogy szívesen elhagyná a csapatot egy európai topklub kedvéért.