Vágólapra másolva!
Idény eleji formáról, átaludt első félidőről és jókor jött vereségről beszéltek a Romániától 1-0-ra kikapó magyar labdarúgó-válogatott játékosai a szerdai találkozó után. Azt ígérik, szeptemberre jobb lesz a csapat.

A magyar válogatott erős ellenféllel kívánt megküzdeni az őszi vb-selejtezők előtti utolsó barátságos mérkőzésen, s Erwin Koeman szövetségi kapitány szerint Románia tökéletes választás volt, mivel Chivuék játékstílusa hasonlít a portugálokéhoz.

Az elmúlt időszak ugyanakkor nem sok jót ígért Koemanék számára, hiszen a magyar együttes utoljára 1981-ben, Mészöly Kálmán kapitánykodása alatt tudta legyőzni Romániát, amely szerdán közepes játékkal is nyert a Puskás-stadionban.

"Eddig az volt a 'baj', hogy a válogatott felkészülési meccseken villogott és vert meg erősebb ellenfeleket. Ezúttal érezhető volt az idény eleji forma, hogy régen volt együtt a csapat" - nyilatkozta Gyepes Gábor. "Szeptemberre kénytelenek leszünk jobbak lenni" - tette hozzá a Cardiff City védője, aki azért pozitívumokat is talált a magyarok játékában, például azt, hogy többet birtokolták a labdát.

"Akik Hollandiában vagy Belgium játszanak, már túl vannak egy-két mérkőzésen, viszont nagyon sok helyen nem kezdődött még el a bajnokság, ami meg is látszódott ma este. Nagyon sok egyszerű, sima passzt rontottunk, ami nem fér bele klasszis szinten" - mondta Dzsudzsák Balázs. A PSV Eindhoven légiósa jól játszott az első félidőben, a szünetben azonban lecserélte őt Erwin Koeman. "Valóban fittnek éreztem magam, szívesen játszottam volna többet, dehát előre megbeszéltük, hogy ezúttal csak 45 percem lesz a pályán. Ugyanakkor igazából éppen az első félidőn kellene elgondolkoznunk, az számunkra is csalódást keltő volt, egyáltalán nem találtuk a ritmust. A szünet után azért már jobban ment, ezért is volt kiakadva egy kicsit a kapitány a meccs végén, hogy nagy volt a különbség az első és a második félidő között."


Dzsudzsák nemcsak reméli, de garantálja is, hogy a szeptemberi tétmeccsekre feljavul a válogatott, amihez szerinte a mostani 0-1 is nagyban hozzájárulhat. "Talán még jókor is jött ez a vereség, mert még időben ráébreszthet minket, hogy igenis dolgoznunk kell, és nem jönnek a sikerek egymás után. Lehet, hogy egy hónap múlva azt fogjuk mondani, ez egy kijózanító pofon volt, amelyből sok tanulságot le lehet vonni. Elsősorban azt, hogy még motiváltabban kell hozzáállnunk minden mérkőzéshez, mert hazai pályán is ki lehet kapni, ha nem harap a csapat, márpedig ma nem harapott úgy, mint akár Albánia vagy Málta ellen."

Dzsudzsák véleményével összecseng Dárdai Pálé is. "Le kell szállnunk a földre, és három hétig keményen dolgozni" - foglalta össze a lényeget a Hertha középpályása, és szinte ugyanezt mondta Babos Gábor is. "Ez a mérkőzés jó volt arra, hogy mindenki átérezze, nem vagyunk páholyban. Az első félidő nagyon gyenge volt, azt teljesen átaludtuk, ennél sokkal több kell a svédek és a portugálok ellen" - vélte a csapat kapusa, akinek szerdán gyakorlatilag csupán egy lövés ment a kapujára, abból azonban a mérkőzés egyetlen gólja született.

Juhász Roland ugyancsak két ellentétes félidőről beszélt, az elsőben szerinte a csapat hagyta játszani a románokat, a magyarokat eddig jellemző, rövid passzokon alapuló támadásépítésből pedig semmi sem látszott. "Egy kicsit többet vártam a románoktól is, igaz, az első félidőben jól járatták a labdát, a másodikban viszont már szerencséjük is volt. Nem jó érzés kikapni, de ez a meccs legalább rávilágított a hibákra, Erwin Koeman pedig elég jó szakember ahhoz, hogy az ő segítségével ki tudjuk küszöbölni ezeket a selejtezőkig" - mondta a hírek szerint a Bayern München által is megkörnyékezett védő, akinek láthatóan terhére volt, hogy mindenki a németek érdeklődéséről kérdezi. "Nem tudok semmi újdonságról beszámolni, és nem is szeretnék ezzel foglalkozni" - jelentette ki.