Vágólapra másolva!
Bodnár László az osztrák aranyérmes Salzburgot elhagyva egész nyáron csapatot keresett, majd kissé meglepő módon korábbi klubjához, a Debrecenhez írt alá. A Loki-drukkerek áldják a 30 éves jobbhátvéd döntését, aki Szófiában szerzett bombagóljával rögtön a BL-főtábla közelébe lőtte a magyar bajnokot. A Puskás-stadionban ő sem érzi magát otthon, de úgy gondolja, hogy a várható 40 ezer hazai szurkoló képes lesz otthonossá varázsolni a kedd esti visszavágó helyszínét.

- Nagy reklám lehetne az NB I számára, ha maradnál a Debrecenben, hiszen akkor Rudolf Gergellyel együtt már ketten lennétek válogatottak a Soproni Ligából. Van rá esély, hogy ne csak a következő átigazolási szezonig maradj?
- Még bármi megtörténhet, de most nem foglalkozom azzal, hogy mi lesz télen vagy jövő nyáron. Egyetlen dolog érdekel: hogy a Debrecennel bejussunk a Bajnokok Ligája főtáblájára.

- Örömmel igazoltál Debrecenbe?
- Egyértelműen. A fogadtatás is kellemes volt, a csapatból majdnem mindenkit ismertem, így nem voltak beilleszkedési problémáim.

- Az látszott is Szófiában, nem tűntél bátortalannak.
- Ez az egész csapatra igaz volt, szerencsére már az elején sikerült meglepnünk a bolgárokat.

- Mikor tanultál meg ekkorát lőni?
- Már kiskoromtól fogva jól mennek a nagy lövések, de igyekszem fejleszteni is magam, egy héten kétszer-háromszor erősítem a lábamat.

- Fokozható még a szófiai lövőerő?
- Tavaly a Ried ellen hosszú idő után beakasztottam egyet 20-25 méterről, de a Levszki ellen még távolabbról sikerült a kapuba bombáznom. Ennél erősebbet talán már nem is tudok lőni. Igaz, még nem vagyok 100 százalékos állapotban, némi meccshiánnyal küszködöm.

- Nem lenne jobb, ha Herczeg András előreküldene a visszavágón jobbszélsőnek, és az lenne a taktika, hogy 30-ról tüzelj?
- Nincs szebb érzés a gólszerzésnél, ám a visszavágón nagyon fontos lesz a védekezés, főleg abban kell majd jeleskednem. Szófiában szerencsém volt, hogy pont jókor került hozzám a labda, igaz, ritkán szoktam három méterről az üres kapuba gurítani. Hátvédként vagy lövök 25-30 méterről, vagy nem kerülök fel a góllövők közé.

A szófiai szépségdíjas Bodnár-gól:


- Milyen erős a mostani Loki az 1996 és 2000 közöttihez képest?
- Teljesen más volt a magyar bajnokság, az akkori - most úgy látom - erősebb volt a jelenleginél. A Debrecennek legalábbis nagyobb riválisa volt a Fradi, az Újpest vagy éppen a Győr.

- Mérhető a Debrecen korábbi csapataid közül valamelyikhez?
- A Dinamo Kijev párját ritkította, a Rebrov- és Sevcsenko-féle együttes a BL-ben az elődöntőig jutott. Hogy erősebb-e a DVSC a Rodánál vagy a Salzburgnál, azt nem tudom, de az tény, hogy idegenben nem lehet véletlenül nyerni Szófiában. Mégis, várjunk még a következtetések levonásával, mert nagyon erős és jó csapat a Levszki, butaság lenne leírni a bolgárokat.

- Továbbjutós hangulatban van a csapat?
- Nincs erről szó, próbáljuk magunkat függetleníteni az első meccstől, mintha nem is nyertünk volna.

- Miért?
- Mert ha 3-0-ra nyerünk Szófiában - erre is megvolt az esély -, akkor sem lehetnénk most nyugodtak. Én úgy fogok kimenni a gyepre, mintha most kezdődne a párharc, és nyernünk kellene a BL-főtáblára jutásért.

A várható kezdőcsapatok

BL-selejtező, bajnokok ága, 4. forduló, visszavágó:
DVSC-TEVA - Levszki Szófia (bolgár)
Puskás Ferenc-stadion, kezdés: kedd 20.45 (közvetíti: TV2)
vezeti: Claus Bo Larsen (dán)
Debrecen: Poleksic - Bodnár, Mészáros N., Komlósi, Leandro - Szakály P.,Varga J., Ramos, Czvitkovics - Coulibaly, Rudolf
Levszki: Petkov- Minev, Topuzakov, Rabeh, Lúcio Wagner - Jovov, Bardon, Szarmov, Zé Soares - Ortega, Taszevszki
Az első mérkőzés eredménye: 2-1


- A Loki egy kapott góllal biztosan továbbjut. Ez sem befolyásolja a taktikát?


- Régi-új lokistaként mennyire szereted a debreceni Oláh Gábor utcai stadiont?
- Kilenc éve játszottam ott utoljára, így picit szokatlan volt ismét ott focizni. A Puskás-stadion majdnem olyan, mintha idegenben játszanánk. Bár ha jobban belegondolok... Ott lesz talán 40 ezer magyar néző, aki csak nekünk drukkol majd. Ez talán pótolhatja azt, hogy nem Debrecenben lesz a meccs, hiszen nagyobb élmény annál futballistát nem érhet, ha ennyien csak érte szorítanak.

- Ki döntheti el a meccset?
- Bárki, illetve mindenki.

- Mit választanál: BL-főtábla a Lokival, téli Celtic-szerződés vagy focivébé a válogatottal?
- Nem tudnék választani, mert mindegyik nagyon fontos.