Vágólapra másolva!
Ki kell élvezni a Bajnokok Ligája minden percét! - vélekedik Bartha Csaba, a DVSC-TEVA labdarúgócsapatának sportigazgatója. A klub honlapjának pénteken nyilatkozó Barthának a sorsolást illetően felemásak az érzései, miután csütörtök este kiderült, hogy a Loki az angol Liverpoollal, a francia Olympique Lyonnal és az olasz Fiorentinával került azonos csoportba.

"A ceremónia nagyon profi körülmények között zajlott, hatalmas élmény volt találkozni olyan sztárokkal, mint például Paolo Maldini vagy Luis Figo. Amikor sorra húzták ki a csapatokat, az embernek járt az agya, hogy sportszakmai és gazdasági szempontból melyik lenne a legideálisabb felállás számunkra. Felemás érzéseim vannak, mert egy Barcelona-Internazionale, vagy egy AC Milan-Real Madrid kettős is lehetett volna az ellenfelünk, s nem is kell ecsetelnem, hogy gazdaságilag milyen sokat jelentett volna ezekkel a gárdákkal megküzdeni. Azért persze a Liverpool is az elitegyüttesek közé tartozik" - fogalmazott Bartha Csaba.

Hozzátette: a menetrend kicsit szerencsétlen, mert éppen a legerősebb csapat, a Liverpool otthonában kezd a Debrecen, majd fogadja a Lyont és a Fiorentinát.

"Utóbbi két gárdára is azt tudom mondani, hogy bombaerősek, hiszen a francia csapat az idei évet leszámítva sorozatban hétszer végzett a Ligue 1 élén, a Fiorentina pedig nem véletlenül indul a BL-ben. Az a feladatunk, hogy kiélvezzük a Bajnokok Ligája-szereplés minden percét. A közvélemény, a sportszakma elvárja tőlünk, hogy Magyarországot megfelelően képviseljük. Ennek érdekében mindent meg is teszünk, igyekszünk a legjobban felkészülni. Magasra tettük a mércét, nagy az elvárás, de büszkék lehetünk rá, hogy idáig eljutottunk. Esélyekről nem beszélnék, de ha pontot, vagy pontokat tudnánk szerezni, óriási bravúr lenne" - vélekedett a sportigazgató.

Bartha elmondta még, hogy Monacóban, a sorsolás helyszínén péntek délelőtt a riválisokkal egyeztetnek a mérkőzések szervezésével kapcsolatosan.