Vágólapra másolva!
Az AC Milanra a felkészülési mérkőzések eredményei alapján igen csak ráférne az erősítés, azonban úgy tűnik, hogy a klub nem nagyon akar költeni erre a célra. Ráadásul az egyesület tulajdonosa, Silvio Berlusconi nemrégiben kijelentette, hogy a jövőben a nem szerződtetnek 30 évnél idősebb futballistát, hanem egyre fiatalabb csapattal szeretnének sikereket elérni.

A nyáron kinevezett edző, Leonardo tehát nincsen könnyű helyzetben, de olasz lapértesülések szerint az együtteshez hamarosan mégis csak érkezhetnek új futballisták, akik megfelelnek a Berlusconi által elképzelt koncepciónak.

A Milan ugyanis érdeklődik a Lazio három, átigazolási kérelmet benyújtott futballistája közül kettő iránt is. A rómaiak, mint a Coppa Italia nyertesei, augusztus 8-án Szuperkupa-döntőt játszanak az Internazionaléval Pekingben, de a találkozóra utazó keretből hárman is kimaradnak.

Goran Pandev, Cristián Ledesma és Lorenzo De Silvestri egyaránt távozni szeretne, de egyelőre egyikükre sem sikerült vevőt találni - a csapatból ugyanakkor kitették őket. A Milan számára az argentin középpályás, Ledesma megszerzése akkor lenne fontos, ha Andrea Pirlót eladják a Chelsea-nek.

A rómaiak játékosa 26 esztendős, de már 2001 óta Olaszországban játszik, és közel 200 élvonalbeli találkozó áll mögötte, vagyis kifejezetten rutinosnak mondható. Ez a 21 éves De Silvestrire ugyan nem igaz, de a jobbhátvédet az egyik legnagyobb olasz tehetségnek tartják, és a Milan szívesen megszerezné.

Olyannyira, hogy a hírek szerint cserébe felajánlaná a Laziónak az ugyanezen a poszton bevethető Massimo Oddót, akit 2007 januárjában éppen a Laziótól vettek meg.

További átigazolási hírek:
A Sunderland a Tottenham Hotspur két játékosával, David Bentleyvel és Michael Dawsonnal erősítene. Olasz lapértesülések szerint az Internazionale kölcsönveheti a Real Madrid holland középpályását, Wesley Sneijdert.

A Hoffenheim jobbhátvédje, Andreas Beck a Bolton Wanderersben köthet ki. A Tottenham érdeklődik a Bayern München holland középpályása, Mark van Bommel iránt.

Az Espanyol csatárát, Raúl Tamudót a Saint-Etienne csábítja. Az AS Roma a Fenerbahce uruguayi középhátvédjével, Diego Luganóval erősítene.

www.global-soccer.eu