Vágólapra másolva!
A nyár egyik leghosszabb átigazolási szappanoperájának Franck Ribéry a főszereplője. A Bayern München francia klasszisát több más sztárklubbal is kapcsolatba hozták: volt, amikor az FC Barcelonával boronálták össze, később a Manchester United érdeklődött iránta, a Real Madrid pedig állítólag konkrét ajánlatot is tett - azonban Ribéry maradt a bajoroknál.

Más kérdés, hogy sérülése miatt egyetlen előkészületi mérkőzésen sem lépett pályára, és a Bundesliga nyitányát is kénytelen volt kihagyni. A müncheniek többször is hangsúlyozták, hogy csak visszautasíthatatlan ajánlat esetén hajlandóak megválni a legjobbnak tartott játékosuktól, és ilyen a jelek szerint eddig nem érkezett.

A legújabb hírek azonban arról szólnak, hogy a Chelsea mégis csak megpróbálja elcsábítani Ribéryt. A londoniak a nyáron nem vitték túlzásba az igazolásokat, az egyetlen komolyabb új szerzeményük a CSZKA Moszkvától megvett Jurij Zsirkov, miközben fő kiszemeltjeik közül senkit sem tudtak leigazolni.

A nem éppen a megbízhatóságáról és hitelességéről elhíresült bulvárlap, a The Sun azonban úgy tudja, hogy a Chelsea tulajdonosa, Roman Abramovics angol átigazolási rekordnak számító 46,5 millió eurót kínál a focistáért. A lap információi szerint Abramovics személyesen hívta fel a Bayern sportigazgatóját, Uli Hoenesst, és hamarosan találkozik is vele, hogy megbeszéljék a középpályás esetleges átigazolását.

További átigazolási hírek:
Az Atlético Madrid csatára, Luis García kölcsönbe a Racing Santanderbe került. Az Olympique Lyon ghánai védőjét, John Mensah-t a Portsmouth venné kölcsön.

A Middlesbrough török csatára, Tuncay Sanli iránt az Aston Villa érdeklődik. Az Almería nigériai támadója, Kalu Uche a Fulhambe tart. A Real Madriddal szerződést bontott jobbhátvéd, Michel Salgado a Blackburn Roversben köthet ki.

A Schalke 04 közel áll ahhoz, hogy megszerezze a brazil középpályást, Mineirót, aki legutóbb a Chelsea-ben szerepelt. A Sao Paulo középpályása, Eduardo Costa az AS Monacóba szerződött. A Hannover leigazolta a Rosenborg csatárát, Didier Ya Konant. A Lokomotiv Moszkva olasz kapusát, Ivan Pelizzolit a Palermo szeretné hazacsábítani.

www.global-soccer.eu