Vágólapra másolva!
Újabb holland távozhat a Real Madridtól, Arjen Robben ugyanis egyre közelebb kerül ahhoz, hogy a Bayern München játékosa legyen. A holland szélsőt orvosi vizsgálatra várta a német rekordbajnok, de az sem kizárt, hogy a Chelsea után újra angol klub folyosítja a fizetését, miután a Liverpool és a Manchester United is érdeklődik iránta.

Florentino Pérez elnök és Manuel Pellegrini edző érkezésével a Real Madridnál lejárt a holland légió ideje, Klaas-Jan Huntelaar (Milan) és Wesley Sneijder (Inter) már talált magának új csapatot, Rafael Van der Vaartot is összeházasították már jónéhány klubbal, és a legfrissebb hírek szerint Arjen Robben is egyre távolodik Madridtól. A 25 éves balszélsőt csütörtökön orvosi vizsgálatra várta a Bayern München, amely 25 millió eurót fizetne a hollandért.

A hírek szerint Uli Hoeness, a Bayern menedzsere szerdán Péreznél járt, ekkor került szóba Robben szerződtetése, amelyet a Real elnöke a spanyol Onda Cero rádióadón tényként kezelt, a bajorok viszont a szerződés aláírásáig nem szeretnének nyilatkozni. Az üzlet megkötését bonyolíthatja, hogy Angliából is élénk érdeklődést mutatnak Robben iránt, akit a MU és a Liverpool is szeretne megszerezni.

A The Sun szerint az angol bajnok MU-nál azt a stratégiát követik, hogy kell Robben, de minél olcsóbban. Vagyis tudják, hogy a holland játékos piaci értéke 30 millió euró körül van, ám ennyit semmiképpen nem akarnak fizetni érte.

Mi több, a manchesteriek alapjavaslata 12,5 millióról szól, de 17 millióig készek elmenni az engedékenységben. Rontja viszont a United vezetőinek tárgyalási pozícióját a szigetországi nagy rivális FC Liverpool, pontosabban annak spanyol vezetőedzője, Rafa Benítez, aki támogatja, hogy főnökei akár 20 millió eurónál is többet kínáljanak Robbenért.

Hogy Benítez is újfent felbukkant a kérők sorában, azt a londoni Daily Mirror azzal magyarázza, hogy a spanyol szakvezető szívesen törne borsot régi riválisa, az MU-val hosszú esztendők óta sikert sikerre halmozó menedzser, Sir Alex Ferguson orra alá akár Robben megszerzésével, akár a játékos árának minél erőteljesebb felverésével.