Vágólapra másolva!
A Liverpool az elmúlt szezonban közel állt ahhoz, hogy hosszú idő után végre ismét bajnoki címet ünnepeljen, de a végül be kellett érnie az ezüstéremmel. A szurkolók így optimistán várták a nyarat, azonban az aktuális átigazolási hírek valószínűleg nem nyugtatják meg őket.

A liverpooliak ugyan leigazolták a válogatott jobbhátvédet, Glen Johnsont, és a napokban csapatkapitányuk, Steven Gerrard is új szerződést írhat alá, két kulcsemberüket azonban rendszeresen kapcsolatba hozzák külföldi egyesületekkel. Javier Mascheranót elsősorban az FC Barcelona, Xabi Alonsót pedig a Real Madrid csábítja, és bármelyikük távozása komoly veszteség lenne.

A hírek szerint miközben Rafa Benítez folyamatosan azt kommunikálja a sajtó felé, hogy egyik középpályását sem engedik el, azért felkészült arra a lehetőségre is, ha pótolni kell őket. A The Daily Mail információi szerint a spanyol edző az Internazionale argentin erősségét, Estebán Cambiassót nézte ki. Más kérdés, hogy a milánóiak valószínűleg hasonlóan vélekednek Cambiassóról, mint a liverpooliak Mascheranóról és Xabi Alonsóról - vagyis nem szívesen engednék el egyik kulcsjátékosukat. Ha viszont valamelyik spanyol sztárklub elég nagy összeget kínál a Liverpoolnak, akkor az elindíthatja az átigazolási láncreakciót.


További átigazolási hírek
Az Arsenal kiszemeltje a Saint-Etienne középpályása, Blaise Matuidi. Az Espanyol jobbhátvédjét, Sergio Sánchezt az Everton szeretné leigazolni. A Newcastle United középpályását, Geremit az 1. FC Köln csábítja. A Manchester City svájci játékosa, Gelson Fernandes a Saint-Etienne-be igazolt. Az Osasuna cseh középpályása, Jaroslav Plasil a Girondins Bordeaux-ban folytatja pályafutását. A Borussia Dortmund svájci csatára, Alexander Frei az AS Monacóba tart. A Fulham bejelentkezett a Blackburn Rovers középpályásáért, Keith Andrewsért. A Real Madrid német védője, Christophe Metzelder a Hertha BSC játékosa lehet.

www.global-soccer.eu