Vágólapra másolva!
A spanyol ligában az Atlético Madrid végzett a negyedik helyen, ami azt jelenti, hogy a fővárosi együttes selejtezőt játszhat a Bajnokok Ligájában. A klubbal kapcsolatban a nyár elején mást sem lehetett hallani, mint hogy a két csatárt, Sergio Agüerót és Diego Forlánt sztárcsapatok egész sora csábítja, azonban az Atléticónak mindkettejüket sikerült megtartani, sőt, az együttes tulajdonképpen egyetlen alapemberét sem veszítette el.

Igaz, nem is nagyon erősített: az egyetlen komolyabb új szerzemény a kapus Sergio Asenjo, az ő leigazolása azonban létfontosságú volt, figyelembe véve, hogy mindkét hálóőr távozott: Leo Franco a Galatasarayba, Grégory Coupet pedig a Paris Saint-Germainbe.

A jelek szerint az Atléticónál úgy gondolják, hogy az előző idény csapata tökéletesen megfelel a következő szezonra is, legalábbis erre utal, hogy az egyesület erőfeszítéseket sem nagyon tesz azért, hogy új focistákat igazoljon.

A fővárosiak ugyan megszerezték a Real Betistől a válogatott középhátvédet, Juanitót, akiért egyetlen eurót sem kellett fizetniük, rajta kívül a kölcsönből visszaérkezett játékosokkal erősödtek. Nem is rosszakkal: a Vicente Calderón-stadionban folytatja Juan Antonio Reyes, aki a Benficában játszott, illetve az Mallorcának kölcsönadott két középpályás, Jurado és Cléber Santana is.

További átigazolási hírek:
Az Everton visszautasította a Manchester City 18 millió fontos ajánlatát Joleon Lescottért. Az Arsenal szerződtetné egykori középpályását, Patrick Vieirát az Internazionalétól.

A Saint-Etienne a Lorient csatárával, Kevin Gameiróval erősítene. A Manchester City brazil középpályása, Elano a török Galatasarayba igazolt.

A Fiorentina érdeklődik az AS Roma brazil középpályása, Rodrigo Taddei iránt.

Az Olympique Marseille középpályása, Mathieu Valbuena a Dortmund és a Hamburg erősítési tervei között is szerepel.

www.global-soccer.eu