Vágólapra másolva!
Huszti Szabolcs megszerezte első orosz bajnoki gólját a Zenit Tyerek Groznij elleni mérkőzésén, a magyar légiós öröme azonban nem lehetett teljes, mivel a szentpéterváriak 3-2-as vereséget szenvedtek.

Az orosz labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában a vendégként nem túl acélos Zenit a Tyerek Groznij vendége volt, és nem úgy nézett ki, hogy a Huszti Szabolcs nélkül felálló szentpéterváriak javítanak ramaty idegenbeli mérlegükön.

A Tyerek Georgijev góljával 1-0-s előnnyel zárta az első félidőt, Husztit pedig a félidőben becserélte Dick Advocaat. A Zenit kitámadott, a hazaiak pedig kedvükre kontrázhattak, és Lahajlov révén az 56. percben megduplázták az előnyt.

A szentpéterváriak nem adták fel, és az utolsó húsz percre fordulva Huszti fejesével sikerült előbb szépíteni, majd Pogrebnyak egyenlített Zirjanov beadása után.

Huszti góljával kezdte meg a felzárkózást a Zenit:


Az utolsó szó mégis a Tyereké volt, Ilijev a 89. percben szerezte a három pontot érő gólt. A meccs tüzes hangulatban ért véget, mivel a bíró a hajrában több gyanús esetet, köztük egy egyértelműnek tűnő kezezést követően sem ítélt büntetőt a Zenit javára, amit elég nehezen viseltek el a vendégjátékosok.