Vágólapra másolva!
Egyetlen kivételtől eltekintve ezúttal csak az Európa-liga, illetve a Bajnokok Ligája selejtezőiben szerepelt labdarúgókból válogattunk - azaz csak egy játékos akad, aki nem az európai kupaporondon nyújtott teljesítménye alapján került be csapatunkba. A kakukktojás az argentin Estudiantest Libertadores-kupa-győzelemre vezető Juan Sebastián Verón.

Kapus:
Shpetim Mocka (albán, Flamurtari Vlore): Az Európa-liga második selejtezőkörében kisebbfajta meglepetést jelentett, hogy a skót Motherwell 1-0-ra kikapott az albán együttestől. Pedig a vendégeknek sok lehetőségük volt a gólszerzésre, ám a hazaiak kapusa, Mocka még a skótok tizenegyesét is hárította.

Hátvédek:
Milan Dudic (szerb, Red Bull Salzburg): Az osztrák bajnokcsapat elmaradt a várakozástól a BL selejtezőjében, hiszen hazai pályán nem tudott előnyt szerezni az ír Bohemians Dublin ellen. Igaz, ez legkevésbé a jobbhátvéden, Dudicson múlt, aki gólt fejelt, majd a hét végi, Austria Wien elleni bajnokin is a mezőny egyik legjobbja volt.

Tönis Vanna (észt, Flora Tallinn): A tallinniak óriási meglepetést okoztak azzal, hogy az Európa-liga selejtezőjében idegenben legyőzték a dán Bröndbyt. A Flora védelme tökéletesen zárt, és az előrehúzódó középhátvéd, Vanna egy ritkán látható bombagóllal szerzett előnyt csapatának a visszavágóra.

Daniel Kokosinski (lengyel, Polonia Warszawa): A lengyel gárda nehezen boldogult az Európa-ligában a San Marinó-i Juvenes Doganával. A varsóiak csak 1-0-ra tudták legyőzni ellenfelüket, és a mérkőzés egyetlen találatát a csapat középhátvédje érte el, akit a nyáron szerződtettek a másodosztályú Znicz Pruszkówtól.

Leandro (magyar, DVSC-TEVA): A Loki remek eredményt ért el a BL selejtezőjében a svéd Kalmar ellen, a hazai pályán szerzett kétgólos előny bíztató a visszavágóra nézve. A meccs legjobbja a debreceniek balhátvédje, Leandro volt, aki rengeteget ment előre a támadásokkal, de a védőfeladatát sem hanyagolta el.

Középpályások:
Edwin de Graaf (holland, NAC Breda): Fehér Csaba együttese remek rajtott vett az Európa-ligában, igaz, az örmény Gandzasar Kapan nem fejtett ki túl nagy ellenállást. A holland gólzáporból a jobbszélső, De Graaf két találattal vette ki a részét.

Juan Sebastián Verón (argentin, Estudiantes): A Libertadores-kupa döntőjében az argentin együttes idegenben győzte le a brazil Cruzeirót, és ezzel elhódította a trófeát. A veterán középpályás ezúttal is a csapata legjobbja volt, az egyenlítő találat előtt az ő passza bontotta meg a hazai védelmet, végig igazi vezéregyéniségként futballozott.

Forrás: AFP

Verón (jobbra) édesapjához hasonlóan Libertadores-győzelemre vezette az Estudiantest

Konsztantyin Golovszkoj (orosz, Aktobe Lento): A kazah bajnokcsapat sima győzelmet aratott a BL selejtezőjében az izlandi FH Hafnarfjördur ellen. A 4-0-s vendégdiadalból a veterán orosz középpályás, Golovszkoj, aki egykoron nyert orosz és bolgár bajnokságot is, két góllal vette ki a részét.

Alekszandr Degterev (fehérorosz, Naftan Novopolock): A fehérorosz klubfutball előretörését jelzi, hogy a Naftan együttese az Európa-ligában hazai pályán legyőzte a belga La Gantoise-t. A mérkőzés főhőse Degterev volt, a 23 esztendős futballista szerezte együttese mindkét találatát.

Csatárok:
Marco Streller (svájci, FC Basel): A svájci együttesnek az Európa-ligában nem volt nehéz dolga az andorrai Santa Coloma ellen, a bajnokságban viszont az Aarau ellen alaposan megszenvedett a három pontért. Ezen a mérkőzésen Streller az utolsó percben szerezte meg a győztes találatot - a csatár a nemzetközi porondon is eredményes volt.

Forrás: AFP

Streller bajnokin és a nemzetközi kupában is betalált

Aljosa Vojnovic (horvát, Slaven Belupo): Csizmadia Csaba együttese az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában is jól szerepel, hiszen az első meccsen idegenben verte 4-0-ra a macedón FK Milanót. A magyar hátvéd megint eredményes volt, a másik három gólt pedig a frissen igazolt csatár, Vojnovic érte el.

www.global-soccer.eu