Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo klubcseréje ugyan még nem realizálódott, de a Manchester United elfogadta a Real Madrid 95 millió eurós ajánlatát, így az aranylabdás szinte biztosan Spanyolországba költözik. Mindez azt jelenti, hogy a manchesteri egyesületnek lesz miből megerősítenie a keretét, és a hírek szerint Sir Alex Ferguson elsősorban támadókat keres, főleg, hogy a jelek szerint Carlos Tévezt sem tudja megtartani a klub.

Természetesen az utóbbi hetekben több játékos nevét is feldobta az angol sajtó, de makacsul tartja magát az a pletyka, hogy a MU egyik kiszemeltje az AS Roma montenegrói támadója, Mirko Vucinic.

A csatár ugyan a közelmúltban hosszabbította meg szerződését 2013-ig, de a klub anyagi problémái miatt arra kényszerülhet, hogy piacra dobja egyik legértékesebb labdarúgóját. Sir Alex állítólag még akkor figyelt fel Vucinicre, amikor a manchesteriek 2007-ben a Bajnokok Ligájában az AS Roma ellen játszottak, és a menedzser azóta figyelemmel kíséri a teljesítményét.

Vucinic ráadásul tökéletesen beleillene elképzeléseibe: Ferguson ugyanis olyan helyettest keres, aki Cristiano Ronaldóhoz hasonlóan szélsőként és csatárként is megállja a helyét, márpedig Vucinic éppen ilyen. Úgy hírlik, a rómaiak közel 18 millió euróért hajlandóak lennének megválni tőle, és ez a vételár kifejezetten kedvező a manchesterieknek.

További átigazolás hírek:
A Manchester City ecuadori csatárát, Felipe Caicedót a portugál Sporting szemelte ki. Az AS Monaco leigazolta a Portsmouth védőjét, Djimi Traorét.

A Cagliari hátvédje, Michele Canini a Lazióba tart. A Barcelona állítólag bejelentkezett a Valencia támadójáért, Juan Matáért.

A Real Madrid holland csatárával, Klaas-Jan Huntelaarral az Olympique Lyont is kapcsolatba hozták. A Mallorca csatárát, Aritz Adurizot a Panathinaikosz szeretné megszerezni.

www.global-soccer.eu