Vágólapra másolva!
Nem Kaká az egyetlen aranylabdás, aki a nyáron elhagyja az AC Milant, hiszen a piros-feketék bejelentették, hogy a továbbiakban nem tartanak igényt Andrij Sevcsenko szolgálataira - azonban az ukrán támadó távozása már korántsem jelent akkora veszteséget, mint a brazilé.

Sevcsenko a nyáron kölcsönbe érkezett vissza a milánóiakhoz a Chelsea-től, azonban nem tudta visszanyerni egykori formáját, és csak elvétve lépett pályára a Serie A-ban. Csupán kilenc bajnokin vetette őt be Carlo Ancelotti, és az ukrán csillag szégyenszemre rúgott gól nélkül fejezte be a szezont. Nem csoda tehát, hogy a Milannál nem tartóztatják, ugyanakkor a londoniaknál várhatóan továbbra sem játszana túl sokat - elvégre ott éppen az az Ancelotti lett az edző, aki ebben a szezonban mellőzte őt.

Mindezek alapján valószínűnek tűnik, hogy Sevcsenko új klubot kereshet magának, ami a Chelsea-nek is érdeke, hiszen szerződése még egy évig érvényes a Stamford Bridge-en, vagyis idén nyáron az angolok még kaphatnának valamennyi pénzt érte. A Corriere dello Sport értesülései szerint az ukrán támadó maradhat Olaszországban, hiszen az AS Roma érdeklődik iránta.

A Farkasokat már tavaly nyáron is kapcsolatba hozták a csatárral, azonban Seva akkor a milánóiakhoz került kölcsönbe. A rómaiak ezúttal is csatárt keresnek a játékospiacon, és a hírek szerint érdeklődnek Sevcsenko iránt, aki fizetése csökkentésére is hajlandó lenne annak érdekében, hogy leigazolják.

További átigazolási hírek:
Az AS Saint-Etienne középpályása, Geoffrey Dernis a francia élvonalba frissen feljutott Montpellier-be szerződött.

A Werder Bremen érdeklődik a Partizan Beograd védője, Ivan Obradovic iránt. A Hertha csatárát, Marko Pantelicet az Everton szemelte ki.

A Napoli szeretné leigazolni az AC Milan középpályását, Massimo Ambrosinit. A Manchester City bejelentkezett a Portsmouth jobbhátvédjéért, Glen Johnsonért.

Az Aston Villa kiszemeltje a Middlesbrough védője, David Wheater. A PSV Eindhoven francia védője, Jérémie Bréchet hazatérhet a Sochaux-ba.

www.global-soccer.eu