Vágólapra másolva!
Az AC Milan Kaká eladásával alaposan feltöltötte a klub bankszámláját, és a szurkolók most alighanem azt várják, hogy a brazil világklasszisért kapott összeg nagy részét a vezetőség a keret megerősítésére költse.

A piros-feketéket az utóbbi hetekben rengeteg játékossal hozták kapcsolatba, azonban egyik esetében sem fordult olyan komolyra a dolog, mint a Wolfsburg támadójával, Edin Dzekóval. A bosnyák csatár fantasztikus szezont zárt, hiszen góljainak is köszönhetően a Farkasok megnyerték a német bajnokságot, ráadásul Dzeko nem csak a klubjában, hanem a nemzeti tizenegyben is ontja a gólokat.

A támadó iránt persze nem csak a Milan érdeklődik, állítólag az Arsenal és a Chelsea is figyelte a szezon második felében, de egyelőre csak a milánóiak tettek konkrét lépéseket a megszerzése érdekében. A klub alelnöke, Adriano Galliani ugyanis elismerte, hogy a napokban Szarajevóban járt, ahol személyesen beszélt a futballista édesapjával, és mindenben sikerült megegyezniük.

A milánóiaknak persze még a Wolfsburggal is tárgyalniuk kell, és a német egyesület várhatóan alaposan megkéri majd az árát a 23 esztendős játékosnak. Ráadásul a milánóiaknak arra is ügyelniük kell, hogy az olasz szabályok értelmében egy klub csak két EU-n kívüli focistát igazolhat egy holtszezonban, és a brazil Thiago Silvával az egyik lehetőséget máris kimerítették. Ha Dzekót is megveszik, akkor az lezárja a lehetőséget a dél-amerikai vagy éppen afrikai szerzemények előtt.

További átigazolási hírek:
A Sevilla érdeklődik a Tottenham Hotspur elefántcsontparti középpályása, Didier Zokora iránt. A Stade Rennes középpályását, Stéphane M'Biát a Sunderland szemelte ki. Az Internazionale chilei középpályását, Luis Jiménezt a West Ham United szeretné megszerezni. Az Olympique Marseille középhátvédjét, Ronald Zubart a Premier League-be frissen feljutott Wolverhampton Wanderers csábítja.

A Twente védője, Edson Braafheid a Bayern Münchenben köthet ki. A Hoffenheim megszerezte a szaúd Al-Ittifaq ghánai válogatott csatárát, Prince Tagoét. Az Eintracht Frankfurt középpályása, Michael Fink a Besiktasban folytatja pályafutását. Az Espanyol kameruni kapusa, Idriss Kameni 2013-ig meghosszabbította szerződését. A Stuttgartot a Juventus svéd középhátvédjével, Olof Mellberggel hozták kapcsolatba.

www.global-soccer.eu