Vágólapra másolva!
Ha hinni lehet az újpesti ígéreteknek, akkor hétfőn mutatja be a klubvezetés a labdarúgócsapat új szakvezetőjét. A hírek szerint Aczél Zoltán biztosan ott lesz a stábban, sőt a tavaly a REAC-nál és Siófokon is dolgozó (másodállásban Erwin Koeman kapitány munkáját segítő) szakember akár vezetőedzőként is folytathatja. Más lehet a felállás, ha a kiszemelt skót tréner, Willie McStay rábólint a fővárosiak ajánlatára.

A sportnapilap mellett már a skót Daily Record is beszámolt az Újpest-Celtic kapcsolatról, s bár elsősorban azzal volt elfoglalva, hogy a glasgow-i sztárcsapatnál mikor foglalhatja el a távozó Gordon Strachan helyét az új tréner, Tony Mowbray, beszámolt a magyarok érdeklődéséről is.

A lap úgy tudja, a tartalékcsapat mestere, Willie McStay egyfajta kettős állást töltene be Magyarországon. Egyrészt ő lenne az Újpest edzője, másrészt képviselné a Celticet, s segítene felfedezni fiatal magyar, illetve osztrák, szlovák és cseh tehetségeket is.

Az újpestiek képviseletében nem Sallói István sportigazgató, hanem a korábbi ügyvezető, jelenleg a klub nagyköveti státuszát betöltő Joe Böröcz érkezett meg Skóciába, s hétfő délelőtt egyeztet McStayjel.

William John "Willie" McStay 1961. november 26-án született Hamiltonban. 1979 és 1987 között a Celtic csapatában futballozott, összesen 67 mérkőzésen lépett pályára, s két gólt szerzett.

1987-ben szerződött a Huddersfield Townba, majd játszott az angol Notts County és Hartlepool United, az ír Partick Thistle, illetve a skót Kilmarnock együttesében is.

1992 és 1994 között az ír Sligo Roverst irányította, utolsó idényében megnyerte csapatával a másodosztályú bajnokságot és a hazai kupát is. 1994 óta a Celtic utánpótlásában dolgozik.